Annons:

Phil Horskys betyg efter VH:s seger: ”Fenomenalt”

Hampus Harlestam blev tvåmålsskytt i 4-0-segern mot Troja/Ljungby. Foto: Linus Johansson

Phil Horskys betyg efter VH:s seger: ”Fenomenalt”

4-0-segern mot Troja/Ljungby gladde Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky.
– Vi spelade ett fenomenalt försvarsspel och Tomas Rydén spelade ett fenomenalt målvaktsspel. Då har man en chans att vinna även mot de bästa lagen, säger han.

Annons:

Phil Horsky var mycket belåten efter matchen och hade förstås all anledning att vara det.

– Det var en riktigt bra laginsats igen, taktiskt och disciplinerat. Ser jag till försvarsspelet så var det en av våra bästa matcher, boxen var riktigt bra, säger Phil Horsky.

”Synd för Eddie”

Troja/Ljungby startade matchen bra och fick också chansen till ett långt powerplay sedan Eddie Levin, VH-lån från Oskarshamn, åkt på ett matchstraff.

– Troja är ett bra lag även när de saknar ett antal spelare. De är skridskostarka och det såg man första tio. Sen åkte Eddie på en ”femma” och där hade de lite momentum.

Det slutade dock med att även bortalaget drog på sig en utvisning och att Saku Salminen kunde göra 1-0 20 sekunder före den första periodens slut.

– Vi gjorde det bra och täckte skott och Rydén (Tomas, VH-målvakt) var där och sen lyckades vi vända på det och få momentum istället, säger Phil Horsky.

Vad säger du om Eddie Levins matchstraff?

– Jag tycker att det var en bra tackling så det var synd för Eddie. 

”Det visste jag”

Horsky var nöjd med den andra perioden, som slutade 0-0.

– Andra perioden var mycket bättre än första. Vi spelade bra med puck, tog bra beslut och gjorde något produktivt när vi hade läge till det.

Att Vimmerby sedan skulle glida ifrån i den sista perioden var väntat för tränaren.

– Det visste jag eftersom de körde med tre femmor nästan hela matchen. Jag visste att vi hade mycket mer kraft än dem. De chansade lite, men vi höll dem hela tiden utanför och när de fick skottläge var Rydén där, säger Phil Horsky.

Salminen klev fram

I hemmalaget gjorde Saku Salminen två mål. Han har nu gjort fyra poäng på sina tre första matcher i klubben. Ett bra facit för en spelare som beskrevs som en defensiv spelare som man inte skulle förvänta sig någon större poängskörd av.

– Han har kvalité och så mycket pondus. ”Danne” (Stolt, sportchef) har scoutat honom bra, det är en bra värvning. Sen är det sagt att han inte är någon stor poängplockare, men vi tar de poängen han gör. Men det är inte först och främst därför han är här.

Phil Horsky framhöll Tomas Rydén, Henri Fomin, Pontus Johansson, Saku Salminen och Sebastian Kauppila.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt