VIRSERUM BRÖT KVÄLLENS MATCH:

Virserums SGF valde att bryta kvällens match då de ansåg att domaren inte kunde garantera säkerheten för spelarna. Foto: Linus Johansson

VIRSERUM BRÖT KVÄLLENS MATCH: "ÅRETS SKANDAL"

Virserums SGF blev utan poäng i kvällens bortamatch mot serieledande IK Guts (3-0). Faktum är att matchen inte ens spelades klart då VSGF valde att avbryta den halvvägs in i den tredje perioden.

Att det skulle bli en tuff bortamatch i Finspång var förstås väntat. Det slutade med att Virserum inte lyckades spräcka nollan.

IK Guts tog ledningen med 1-0 redan efter 59 sekunders spel. Nästa mål kom när det återstod mindre än en minut av den andra perioden och var förstås psykologiskt tungt för bortalaget.

Drygt sex minuter in i den tredje perioden utökade Guts till 3-0 och matchen var då mer eller mindre avgjord.

Virserum valde sedan att avbryta matchen en bit in i den sista perioden. Klubben skriver så här på sin Facebooksida:

"Årets skandal. Vi har råkat ut för troligtvis två hjärnskakningar pga extremt fula tacklingar riktade mot huvudet. Domaren dömmer matchstraff utan påföljd och då är hjälmen spräckt. Domarens svar är att han inte kan ta hänsyn till att hjälmen går sönder. Men en av våra killar ligger just nu i ambulans på väg till Norrköpings sjukhus. I och med detta resonemang finner vi inte att domaren kan upprätthålla den säkerhet för våra övriga spelarna och därför bryts matchen & vi lyfter på hatten och ger Guts denna vinst som heller inte motsätter domarens beslut eftersom dom vill spela vidare. Detta är inte okej någonstans".