Annons:

Simon Dahl om kaosmatchen: ”Till slut blir man ju rädd”

Simon Dahl tyckte att IK Guts spelade en ful hockey i kvällens avbrutna match. Foto: Linus Johansson

Simon Dahl om kaosmatchen: ”Till slut blir man ju rädd”

Virserums stjärna Simon Dahl var inte alls nöjd med hur IK Guts agerade i kvällens avbrutna match.
– Till slut blir man ju rädd. Det är inte hockey längre när man ska åka omkring och vara beredd på vad som helst, säger Simon Dahl.

Annons:

Efter att Virserums Robin Adolfsén förts till sjukhus i mitten av den sista perioden bröts matchen mellan Guts och Virserum. Båda lagen stod kvar med fem man på isen, domaren släppte pucken och tiden rann ut.

Vi har varit i kontakt med Virserums poängkung Simon Dahl, som har spelat på betydligt högre nivå i sin karriär.

– Jag har aldrig varit med om något liknande och hoppas verkligen inte att jag behöver uppleva det igen, säger Simon Dahl.

Hur skulle du beskriva matchen?

– Jag tycker att domaren satte nivån från första bytet. Det var sena tacklingar efter varje situation, fula och onödiga grejer. Det var slashingar och hakningar hela tiden. Jag vet inte hur många gånger jag inte var puckförande, men fick tacklingar eller slashingar. Jag kollade på domaren och vi fick ögonkontakt många gånger, men han bara skakade på huvudet. Till slut blir man ju rädd. Det är inte hockey längre när man ska åka omkring och vara beredd på vad som helst. Det blir otäckt att spela. Absolut, hockey är en fysisk sport, men någonstans går gränsen. Jag tycker att man som domare måste sätta nivån tidigt. I kväll gick det alldeles för långt och tyvärr slutade det med en allvarlig skada. Och två ”mindre” allvarliga skador som resulterade i att tre spelare fick utgå. Jag såg inte själva händelsen med Adolfsén, men efter vad jag har hört ska även det ha varit en sen tackling i ryggen.

Hur går dina känslor kring tacklingen på Robin Adolfsén?

­– Man blir ju frustrerad, men samtidigt blir man så uppgiven och medveten om att det bara är hockey. Det är division tre-hockey och det är inte det viktigaste som finns i livet. Att bete sig på det här sättet, att utsätta folk för dumheter som kan resultera i men för livet, i en division tre-match, jag förstår det inte. Jag hoppas att allt går bra med Robin, jag har fortfarande inte hört hur det är med honom.

Tycker du att det var rätt beslut att inte spela klart matchen?

– Både och. Jag menar, när pucken ändå släpps och både vi och Guts står med folk på isen, varför inte spela klart matchen? Vi hade dessutom powerplay på grund av deras matchstraff och kunde ha gjort mål och vänt på matchen. Men å andra sidan, både vi och Guts är klara för kvalserien och har ingenting att spela för. Jag respekterar såklart det beslutet, säger Simon Dahl.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt