Annons:

Så är läget med skadade VSGF-spelarna: "Haft en jäkla tur"

Vimmerbykillen Robin Adolfsén fick föras med ambulans till sjukhuset i Norrköping efter en otäck tackling i matchen mot Guts. Nu på fredagsmorgonen har han fått lämna sjukhuset.
– Man behöver inte vara smart för att se att han har haft en jäkla tur, säger tränaren Fredrik Pettersson, som haft sms-kontakt med Adolfsén.

Annons:

Det blev en extremt märklig match mellan topplagen Guts och Virserum på torsdagskvällen. Vid ställningen 3-0 till Finspångslaget – och med flera VGSF-spelare skadade – ville Virserum inte spela klart matchen. Lagen ställde ut fem spelare på isen och lät tiden rinna ut.

Värst gick det för Vimmerbykillen Robin Adolfsén som fick föras med ambulans till sjukhus.

– Jag har kollat på situationen flera gånger. Man behöver inte vara smart för att säga att han har haft en jäkla tur. Jag har lugnat ned mig nu, men det är ett överfall. Det står jag fast vid. Om den är medveten eller inte tänker jag inte uttala mig om, men det ser inte bra ut för killen som gjorde den. Hade jag varit honom hade jag inte mått bra i dag när jag klev upp, säger Fredrik Pettersson, tränare i VSGF.

"Inga kotskador"

Robin Adolfsén fick lämna sjukhuset nu på fredagsmorgonen.

– Han har inga kotskador, men han är ordentligt mörbultad och har en kraftig hjärnskakning. Det har inte kommit något besked om axeln än när vi hade kontakt. Han har ont, säger han.

Vad har läkarna sagt?

– Det vet jag inte exakt, men det är en bra smäll mot huvudet och alla kan nog själva räkna ut att det inte ser ljust ut. Han har rejält ont.

Är det slutspelat för honom den här säsongen?

– Det vill jag inte uttala mig om, men han kommer inte vara med den närmaste tiden. Det här är inget att leka med, så jag räknar inte med någonting egentligen. Vi får se hur Robin mår framöver. 

"Lika illa som jag upplevde det"

Fredrik Pettersson kunde inte undvika att dra paralleller till det som hänt Leksands Tobias Forsberg. Guts-tränaren hade inte sett situationen när vår tidning pratade med honom på torsdagskvällen – men enligt spelaren som stod för tacklingen upplevde han att han inte hade gjort något fel, men att han var ledsen över hur det blev.

– Nu när jag har sett det i efterhand var det lika illa som jag upplevde det. Det är situationer i hockeysverige som renderat i hårda straff och det här ligger i toppen av det. Det här är inte snyggt, ingen hockeymänniska kan försvara det här – så är det bara, säger Fredrik Pettersson.

Så här med några timmar och lite reflektion till det som hände – var det rätt av er att bryta matchen?

– Det vet jag inte. Jag kände att den första perioden var en bra hockeymatch, men sen vet jag inte vad som händer i deras omklädningsrum, det var ett helt annat Guts i den andra perioden. Situationer trappas upp, det är dumma grejer. Min första tanke när jag vaknade var det var så konstigt. Guts är ett bra hockeylag egentligen, så jag förstår det. Hemma mot dem så var det division två-klass på den matchen. Jag kan inte förstå varför de sätter sig i en sådan här sits, det är det jag tycker är märkligast. Varför gör man så här som ett bra hockeylag?

Virserum kommer att anmäla situationen med Robin Adolfsén.

– Vi kommer lämna över det material vi har. Jag tycker inte att deras spelare ska spela så länge som Robin är borta.

"Ska söka upp läkare"

För övriga skadade VSGF-spelare är situationen något bättre.

– Jag har inte hört av något från Markus (Jardebrink) i dag, men han mådde inte bra när vi lämnade bussen i natt. Han har en befarad hjärnskakning och ska söka upp läkare under dagen. Kevin har en lårkaka, men det är inga allvarliga skador i alla fall. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt