Annons:

VH har hittat sin poängspelare: ”Älskar att vara i anfallszon”

Alexander Henriksson är på plats i Småland för att avsluta säsongen med Vimmerby Hockey som har god chans att ta en playoff 2-plats. Foto: Ossian Mathiasson

VH har hittat sin poängspelare: ”Älskar att vara i anfallszon”

Jakten på en poängspelare är över. Vimmerby Hockey fann Alexander Henriksson i Skövde IK.
– Jag älskar att vara i anfallszon och befinna mig där saker händer, säger Alexander Henriksson, som anlände till Vimmerby på fredagen.

Annons:

Vimmerby Hockeys värvning av den finländske centern Saku Salminen från Kaufbeuren i tyska andraligan har fallit väl ut. 

Phil Horsky har efter den lyckade värvningen varit tydlig med att laget behöver en annan spelartyp – en ytterforward som kan producera mål och assist. 

Jakten har varit intensiv den senaste tiden och på fredagsförmiddagen kablade VH ut den positiva nyheten. 

"Jag var intresserad"

De har fått napp och presenterade den snabbe och starke forwarden Alexander Henriksson, 24, från Skövde IK i den västra Hockeyettan. 

– Efter en tuff säsong i Skövde där vi hamnade i ingenmansland så fick jag förfrågan om att förlänga säsongen med Vimmerby. Det var självklart, det fanns inget att tveka på, säger Alexander Henriksson. 

Efter onsdagens förlust mot Malungs IF försvann Skövdes lilla hopp om att vinna den västra fortsättningsserien och ta biljetten till playoff. Laget har hamnat i ingenmansland med två matcher kvar av säsongen och Alexander Henriksson får fortsätta säsongen i Småland. 

– Vimmerby hörde av sig, jag var intresserad och ville förlänga säsongen. Jag har bara hört bra saker om Vimmerby så det känns bra. Några lag hörde av sig men jag kände att Vimmerby har något på gång och är en välskött förening. Det var det bästa alternativet, säger Alexander Henriksson. 

"Älskar att vara i anfallszon"

Den storväxte forwarden, som har tillhört Färjestads BK i J20 Superelit och North Bay Battalion i den nordamerikanska juniorligan OHL, har producerat 97 poäng (48+49) på 149 matcher i Hockeyettan för Skövde IK. 

– I år har det väl inte blivit så mycket poäng som jag har hoppats på men det har trillat in en del poäng. Jag ska komma hit, försöka spela fysiskt och trycka dit några puckar, säger Alexander Henriksson. 

Vad är du för typ av spelare?

– Jag gillar att spela fysiskt, älskar att vara i anfallszon och befinna mig där saker händer. 

Intensivt dygn för nyförvärvet

Henriksson skrev på kontraktet med Vimmerby på torsdagskvällen, tog bilen till Småland i morse och tränade med laget för första gången på fredagseftermiddagen. 

– Det har gått väldigt fort och varit snabba ryck. VH har skött kontakten med Skövde IK på ett perfekt sätt och Skövde är nöjda. 

Kan det bli spel i Vimmerby till nästa säsong?

– Jag är öppen för allt. Det återstår att se hur det går här i Vimmerby, jag tar varje dag som den kommer och fokuserar först och främst på årets säsong. Sen får vi se vad som händer. 

Derby i debuten

Vimmerby slog ut Skövde i två raka matcher i den första playoff-rundan för två år sedan och Henriksson svarade då för ett mål och en assist. 

Om allt går som det ska spelar Henriksson söndagens bortamatch mot Mariestad och det blir ett speciellt möte för Skövdekillen. 

– Det blir mycket speciellt för mig att komma dit och spela. Ett riktigt derby så det ska bli kul. Jag vet det mesta om Mariestad, man har mött dem många gånger och det är en rivalitet som man är född och uppvuxen men när man kommer från Skövde.

Vad är ditt mål med avslutningen av säsongen?

– Att vi ska gå så långt som möjligt. Vi har chansen att gå till playoff 2 och där kan allt hända. Det är bara att vi går in och kör vårt spel och hoppas på att vi kan gå till kvalserien. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt