Annons:

Önskan gick i uppfyllelse – nyförvärvet får beröm: ”Precis vad vi behöver”

Phil Horsky har fått in en poängproducerande forward inför avslutningen av allettan. Foto: Ossian Mathiasson

Önskan gick i uppfyllelse – nyförvärvet får beröm: ”Precis vad vi behöver”

Skövde IK:s Alexander Henriksson blev namnet på Vimmerby Hockeys offensiva värvning som tränaren Phil Horsky har eftersökt.
– Han är precis vad vi behöver, jag gillar honom, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

I dag är sista dagen att värva spelare under denna säsong innan transferfönstret stänger vid midnatt. 

Vimmerby Hockey, trea i den södra allettan, är ett av många lag som har haft krokarna ute för att spetsa till truppen. 

En poängproducerande forward har stått högt upp på tränaren Phil Horskys önskelista och nu har det blivit verklighet. Från Skövde IK, som har hamnat i ingenmansland i den västra fortsättningsserien med två matcher kvar, plockas forwarden Alexander Henriksson in. 

Han kritade på kontraktet på torsdagskvällen, åkte från Skövde till Vimmerby på fredagsmorgonen och har under eftermiddagen gjort sitt första träningspass med laget. 

"En jämnare forwardssida"

Phil Horsky var mycket nöjd med vad han fick se av lagets senaste tillskott.

– Jag har sett hans senaste match mot Malung på video, så jag visste hur han skulle vara på isen. Jag måste säga att jag är riktigt nöjd. Han har bra storlek, skridskoåkning, spelsinne, står rätt på isen och är en rightare som gillar att skjuta och gå rakt på kassen, säger Phil Horsky.

I och med de två senaste värvningarna av Saku Salminen och Alexander Henriksson känner Horsky att de har fått in vad som behövs på forwardssidan. 

– Det var så här vi ville att det skulle se ut, nu har vi kommit dit. Med de här två spelarna får vi in både rutin, tyngd och storlek. Vi har fått en jämnare forwardssida med spelare som har olika egenskaper, vi har spelare med storlek, skills, snabbhet och skott. Det gäller att vi hittar en bra blandning och får ut det i spelet, säger Phil Horsky. 

Backjakten fortsätter

VH:s jakt på nyförvärv fortsätter och det är en back som laget söker. 

– De (Pelle Johansson och Daniel Stolt) jobbar hela tiden och ringer. Det dyker upp namn men det är inte bara vi som söker en back. De är på tårna och det handlar om timmar, säger Horsky.

Alexander Henriksson är spelklar för Vimmerby och kommer spela tillsammans med Måns Carlsson och Hampus Harlestam på söndag. 

– Tanken är att de får mycket tid i anfallszonen. De kommer jobba stenhårt och det känns bra att vi får in en rightare med bra skott. 

Stark form på VH

Pontus Johansson förflyttas till kedjan med Mattias Wigley och Oscar Gustavsson. Den lyckade enheten med Sebastian Åkesson, Saku Salminen och Henri Fomin får fortsatt förtroende. I övrigt blir det inga större förändringar och det mesta talar för att Tomas Rydén återigen vaktar VH-målet. Eddie Levin, lånet från IK Oskarshamn, ska inte spela mot Mariestad och hans framtid i VH är osäker. 

Vimmerby har en mycket god formkurva med tre raka segrar i ryggen. Med två bortamatcher kvar av allettan, Mariestad på söndag och Hanhals på onsdag, ligger VH trea, en placering som innebär avancemang till den andra playoff-rundan.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt