VH FÖLL TROTS STORT ÖVERTAG – ALLT SVÅRARE ATT NÅ PLAYOFF 2

Sebastian Åkessons och Måns Carlssons Vimmerby Hockey får lämna Mariestad tomhänta. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Vimmerby Hockey åkte på en tung uddamålsförlust, 1–2, mot Mariestad trots ett stort chans- och spelövertag. Förlusten innebär att laget får svårt att nå playoff 2 med en omgång kvar spela av allettan.

Vimmerby fick en blytung start på eftermiddagens bortamatch mot Mariestad med ett 0–2-underläge – efter knappt fyra minuters spel.

Vid Mariestads 1–0 tappade VH pucken i anfallszonen när samtliga spelare var på väg framåt och Mariestad, som vände på spelet blixtsnabbt, fick Tomas Rydén i VH-kassen ur position och satte 1–0 efter 1.50.

Efter 3.43 drog VH på sig en utvisning och Mariestad behövde inte mer än tio sekunder i den spelformen förrän det small i nätet bakom Rydén. Den här gången slarvade Vimmerby i uppspelsfasen när Alexander Andersson transporterade fram pucken och förlorade den till en backcheckande hemmaforward som satte sina medspelare i ett två mot ett-läge.

Johansson nätade för VH

Det var rena mardrömsstarten för Vimmerby där Mariestad gjorde mål på sina två första målchanser i matchen och visade prov på gruvlig effektivtet.

Trots den tunga starten var det Vimmerby som tryckte tillbaka Mariestad med intensiv och hög forechecking och ägde spelet och chanserna.

Efter drygt tolv minuter reducerade Pontus Johansson till 1–2 efter en målvaktstavla av Tobias Sandberg och flera gånger hängde ett kvitteringsmål i luften.

I andra perioden, framför allt under de tio första minuterna, hade Vimmerby ett massivt chansföretag och vaskade fram flera jättelägen. Christian Blomqvist hade den bästa chansen när han ramlade och missade helt öppet mål i upptakten av perioden och ett yrvaket Mariestad tog timeout.

Svårt utgångsläge inför slutomgången

Ju längre perioden led desto mer disciplinerat blev Mariestad som inte bjöd på lika många målchanser och kom tillbaka till sitt grundspel. Även i sista perioden lyckades Mariestad stänga ner VH:s offensiv och plocka samtliga tre poäng.

Med en omgång kvar av allettan ligger Vimmerby fyra, två poäng bakom Tranås som äger den sista playoff 2-platsen. I slutomgången möter Vimmerby Hanhals med Tranås ställs emot Huddinge.

Mariestad–Vimmerby 2–1 (2–1, 0–0, 0–0)

Första perioden: 1–0 (1.50) Anton Rask (Johan Dahlbom, Oliver Ödman-Hadzinikolic), 2–0 (3.53) Jesper Lindén (Eddie Davidsson) i spel fem mot fyra, 2–1 (11.59) Pontus Johansson (Pontus Näsén, Oscar Gustavsson)

Skott: 24–38 (10–15, 7–15, 7–8)

Utvisningar, Mariestad: 2x2 min, VH: 2x2 min