Annons:

Ett mål på 38 skott – VH-tränaren vill se mer desperation

Mer desperation framför offensivt mål vill tränaren Phil Horsky se mot Hanhals på onsdag. Foto: Ossian Mathiasson

Ett mål på 38 skott – VH-tränaren vill se mer desperation

Två individuella misstag och endast ett mål på 38 skott.
Förlusten mot Mariestad gjorde att Vimmerby Hockey inte har avgörandet i sina egna händer i sista omgången.
– Vi gjorde två individuella misstag och saknade desperationen framför deras mål, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Det blev en svidande 1–2-förlust mot Mariestad för Vimmerby Hockey i den näst sista omgången av allettan.

Laget hamnade i en tidig uppförsbacke med ett 0–2-underläge efter knappt fyra minuter.

– Det är två solklara individuella misstag som vi inte har råda med.  Vi måste spela enklare i början av matcherna och mot ett lag som Mariestad som är duktiga i vändningsspelet får det inte hända. Det finns inga ursäkter för de två misstagen som vi gjorde, säger Phil Horsky. 

Gillade anfallsspelet

Vimmerby skakade dock av sig den tunga starten och hade ett massivt spel- och chansövertag men de brände chanser på löpande band, framför allt under matchens första halva. 

– Jag tycker att vi saknade desperationen framför deras mål. I sådana matcher handlar det mycket om momentum. Vi fick faktiskt en bra start innan vi gjorde två individuella misstag som gjorde att de fick ett annat kroppsspråk och vi var på hälarna, säger Horsky. 

Han gillade ändå lagets sätt att spela anfallshockey trots att det finns saker att slipa på i offensiven.

– Jag tyckte om vårt anfallsspel, vi hade bra kombinationer och passningsspel. Jag vill se en tydligare desperation framför kassen och viljan att göra mål måste vara starkare, säger Horsky.

Brände många klara chanser

Vimmerby reducerade till 1–2 i mitten av första perioden genom Pontus Johansson och därefter hade gästerna en kavalkad av missade chanser. Mariestads målvakt Tobias Sandberg var omutlig och stoppade alla skott som han fick på sig. 

– Vi hade mängder av lägen i både första och andra perioden. Det är en bra läxa för vårt lag. Sånt kan hända i ett slutspel där man har allt. Om man tittar spelmässigt så hade vi allt men vem bryr sig? De vann och det är vad hockey går ut på, säger Horksy. 

Under den andra halvan av matchen vaskade inte Vimmerby fram lika heta chanser samtidigt som energinivån sjönk några snäpp. 

– Det är samma grej där, vi skapade några lägen men det sista trycket och desperationen saknades. Vi var där men det behövs mer desperation för att göra mål. Det saknades och det finns inga ursäkter. 

"Vill se mer slutspelsattityd"

I och med kvällens förlust har inte Vimmerby avgörandet i egna händer för att ta sig till playoff 2. De ligger två poäng efter Tranås, vilket innebär att VH måste vinna mot Hanhals samtidigt som Huddinge har minst två poäng mot Tranås. 

– Vi kan inte fokusera på vad de andra lagen gör. Vi måste vinna mot Hanhals, sen kan vi titta i tabellen och se om vi får några lediga dagar eller inte. För mig spelar det ingen roll. Antingen måste vi vinna fyra eller sex matcher för att gå till kvalserien och jag ser ingen stor skillnad. 

Nu får laget, som har förstärkts med flera nya spelare den senaste tiden, två träningspass inför avgörandet på onsdag. 

– Jag vill se mer slutspelsattityd från mina killar och att vi är mer desperata framför kassen. Vi måste spela rakare, enklare och vara smartare. De två kommande träningsdagarna kommer hjälpa oss. 

Carlsson spelar på onsdag

Han berättar att forwarden Anton Carlsson, som har missat flera matcher på grund av hjärnskakning, spelar på onsdag. 

– Han tränade i morse och känner sig redo. 

Beröm delades ut till backen Pelle Ström.

– Jag gillar hans passion och slutspelsattityd. Jag vill att några spelare till plockar fram det.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt