Annons:

Stolt efter avskedet: ”Känt mig allt annat än tillräcklig”

Daniel Stolt berättar nu om sitt val att sluta i Vimmerby Hockey.

Stolt efter avskedet: ”Känt mig allt annat än tillräcklig”

Daniel Stolt avslutar sin anställning som klubb- och sportchef i Vimmerby Hockey om en dryg månad. VH kommunicerade ut nyheten i dag, men Stolt tog beslutet för en lång tid sedan.
– Jag sa upp mig i slutet av december. Tankarna kom långt tidigare och vid jul bestämde jag mig för att det får vara bra nu, jag orkar inte mer, säger Daniel Stolt.

Annons:

De senaste fyra åren har Daniel Stolt varit ansvarig för det sportsliga inom Vimmerby Hockey. Den senaste säsongen har han haft en kombinerad halvtidstjänst som klubb- och sportchef. Efter att Stolt sagt upp sig i slutet av december avslutas den tjänsten den 31/3.

För en tid sedan skrev vi att Daniel Stolt slutar i VH efter säsongen och i dag kommunicerade klubben ut nyheten.

– Det är skönt att det är ute nu. Många i föreningen har nog känt av att mitt engagemang inte har varit på topp de senaste månaderna. Det har krävts mycket för att mobilisera de gånger jag har behövt göra det. Folk kanske undrat varför jag inte har varit som jag brukar vara och nu får de fakta på bordet. Det har varit mycket med mina studier och både studierna och hockeyjobbet har blivit lidande. Jag har känt mig allt annat än tillräcklig kan jag säga.

Blir inte kvar på något sätt

Daniel Stolt betonar att han inte kommer att ha någon roll i Vimmerby Hockey nästa säsong.

– Jag kommer inte att vara involverad alls, inte sitta med i sportgruppen eller vara något bollplank.

Hur känns det att lämna VH?

–  När vi bestämde i går att vi skulle köra ut nyheten i dag fanns det en känsla av vemod, men just nu känns det bara bra. Det känns skönt att kunna prata bort det nu och att folk inte behöver undra längre, säger Daniel Stolt.

”Hoppas att det bästa ska komma”

Daniel Stolt har alltså varit sportsligt ansvarig i Vimmerby Hockey de senaste fyra åren. Dessförinnan jobbade han i Västerviks IK i tre år och innan dess i sportgruppen VH i två år.

Vilket är ditt bästa minna från de senaste fyra säsongerna i Vimmerby?

– Jag hoppas ju att det bästa ska komma och att vi får uppleva en kvalserie om några veckor. Annars får jag säga att den roligaste säsongen var när vi nådde playoff 3. Det var lite tråkigheter under säsongen med ett tränarbyte (Jeff Hällegard entledigades), men det som kom ut av det var verkligen positivt. Jag är säker på att vi hade spelat kvalserien den säsongen om vi mött vilket lag som helst utom Kristianstad i playoff 3.

Och största besvikelsen?

– Helt klart förra året när vi åkte ut i playoff 2 mot ett betydligt sämre hockeylag (Visby/Roma).

Hoppas på Johansson

Daniel Stolt har en dryg månad kvar av sin uppsägningstid. Vad han ska ägna den åt är han inte på det klara med för stunden.

– Sportsligt var det mitt absoluta ansvar till det att transferfönstret stängde. Jag kommer inte att ha något att göra med kontraktsförlängningar och så vidare till nästa säsong. Jag vill inte att någon ska ärva kontrakt som jag har gjort och sedan stå och peka på att jag satsat på fel spelare. Sen ser jag heller ingen trovärdighet i att påbörja ett lagbygge gentemot agenter och spelare. Men jag vet att processen är igång och att det är Pelle (Johansson, tillförordnad sportchef) som är ansvarig för det. Nu är det upp till klubben att bestämma vad jag ska jobba med den sista tiden.

Du har varit en viktig del av Vimmerby Hockey. Hur kommer klubben att klara omställningen?

– De kommer nog att greja det jättebra, det hoppas jag. Jag är inte med i processen och vet inte hur de tänker framöver, men jag hade gärna sett att Pelle Johansson kör som sportchef. Han har varit med de här fyra åren och jag tycker att han är väldigt bra. Sen om han har den möjligheten eller om klubben har något annat spår har jag ingen aning om. 

Intresse finns

VH-ordföranden Marcus Samuelsson har tidigare sagt till Dagens Vimmerby att flera allsvenska klubbar visat intresse för Daniel Stolt. Oskarshamns-Tidningen har vid flera tillfällen skrivit om att han är ett av de aktuella namnen som ny sportchef för IK Oskarshamn.

Hur ser du på framtiden?

– Det jag har sagt är att jag inte kommer att kombinera något. Det ska ligga i en riktning, antingen ska jag studera, ha ett vanligt jobb eller ett jobb inom hockeyn. Ska jag jobba med hockey ska det vara på heltid.

Kan det bli ett allsvenskt uppdrag kommande säsong?

– Jag har förfrågningar så det finns intresse. För att jag ska ta det ska det kännas helt rätt och att det finns ett värde i det för mig. Jag kommer inte att bryta mina studier för vad som helst. Vi får se. Som det ser ut i dag har jag svårt att se att det blir något inom hockeyn för mig kommande säsong, säger Daniel Stolt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt