Annons:

Här är VH:s förutsättningar – ”Ska inte tänka så mycket”

Anton Carlsson är tillbaka efter en hjärnskakning. Foto: Ossian Mathiasson

Här är VH:s förutsättningar – ”Ska inte tänka så mycket”

En omgång återstår av Allettan. Vimmerby Hockey har fortfarande chansen att sluta trea och därmed få gå in i playoff 2. Laget har dock inte tredjeplatsen i egna händer.
– Vi ska inte tänka så mycket på det där. Det finns plus och minus med allt, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Phil Horsky är nöjd med Vimmerbys fyra senaste matcher, även om det blev förlust med 2-1 borta mot Mariestad den gångna helgen.

– När jag tittar tillbaka på de fyra senaste matcherna måste jag säga att jag har tyckt om vårt spel. Vi har utvecklats bra och de nya killarna kompletterar oss riktigt bra, säger VH-tränaren. 

”Passade för mycket”

Efter förlusten mot Mariestad efterlyste Horsky mer desperation framför kassen. Efter att ha sett matchen i efterhand har han till viss del ändrat sig.

– Grabbarna var framför kassen och gjorde jobbet så desperation är fel ord. Det kanske var så att vi passade för mycket, viljan att skjuta saknades lite.

I den sista matchen i Allettan ställs Vimmerby borta mot nästjumbon Hanhals på onsdagskvällen.

– Vi åker dit för att spela vår bästa hockey och uppträda som ett lag. Hanhals vann med 6-0 mot Visby/Roma i sin förra match. Man vet aldrig vad man får av dem och det är också så deras spel är. Vi kan inte tuta och köra som de gör. Vi vill spela strukturerat och vi kommer att få många målchanser.

Får hoppas på Huddinge

Kallinge/Ronneby har redan säkrat seriesegern i den södra Allettan och är klart för playoff 3. Kristianstad kommer att sluta tvåa eller trea och får därmed gå in i playoff 2. Där bakom slåss Tranås, Vimmerby och Troja/Ljungby om en plats i playoff 2. Det är fördel Tranås, som har två poäng mer än Vimmerby och Troja/Ljungby. VH har dock ett trumfkort i att laget har klart bäst målskillnad av de tre lagen.

Liksom Vimmerby har både Tranås och Troja/Ljungby bortamatcher i den sista omgången, mot sexan Huddinge respektive åttan Visby/Roma.

Förutsättningarna är enkla. Tar VH tre poäng samtidigt som Tranås inte tar mer än en poäng tar Vimmerby över tredjeplatsen. Om så inte blir fallet får VH kliva in i playoff 1.

Carlsson tillbaka

Till matchen mot Hanhals får Vimmerby tillbaka Anton Carlsson efter en hjärnskakning.

På skadelistan finns nu ”bara” Oskar Carlsson och Jakob Karlsson. Den sistnämnda är med och tränar på is, men har en bit kvar till comeback.

– Han kan hantera pucken, men kan inte skjuta och passa. Det är svårt att säga när han kan spela, men jag antar att det tar minst en vecka till. Jakob kör stenhårt och har en enorm vilja att komma tillbaka så det är positivt, säger Phil Horsky.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt