Annons:

Pelle Johansson ger besked om rollen som sportchef i VH

Pelle Johansson är tillförordnad sportchef i Vimmerby Hockey. Nu lämnar han också besked om sin framtid i Vimmerby Hockey.
– Sportchefsrollen är inte aktuell för mig i nuläget utan jag fortsätter i samma roll som jag haft tidigare även nästa säsong, säger Pelle Johansson.

Annons:

Tidigare i dag gick Vimmerby Hockey ut med att klubb- och sportchefen Daniel Stolt slutar sin anställning den 31/3. Från och med i dag är det istället Pelle Johansson som är tillförordnad sportchef i VH.

– Jag har vetat om att ”Danne” ska sluta rätt länge så det är inga konstigheter. Vi har alltid jobbat som just en grupp i sportgruppen, men sen har ”Danne” haft det övergripande ansvaret, säger Pelle Johansson.

Stort kontaktnät

Sportgruppen har de senaste säsongerna bestått av Daniel Stolt, Pelle Johansson, Thomas Lindblom och Ingela Palowaara, där den sistnämnda har haft ansvar för bland annat boende för spelare och ledare.

Vad innebär det för sportgruppen och klubben att Daniel Stolt hoppar av?

– Framförallt är det hans kontaktnät som blir svårt att ersätta till att börja med. Där är han fruktansvärt vass. Men någonstans började han också och det gäller att jobba och ha rätt intresse för att få kontakter. ”Danne” har haft en jätteviktig roll och det är ett tungt tapp, men ingen är oersättlig. Spelarna i sig lär inte märka speciellt mycket då en sportchef inte jobbar särskilt mycket i omklädningsrummet.

”Just nu funkar det inte”

Pelle Johansson går nu in som tillförordnad sportchef och blir den som så smått får ta ansvaret för att börja bygga en trupp inför kommande säsong. Han förnekar dock att han är ett namn för sportchefsrollen. De senaste åren har han varit assisterande sportchef bakom Daniel Stolt och det är en liknande roll som väntar även framöver, när en ny sportchef är på plats.

– Sportchefsrollen är inte aktuell för mig i nuläget utan jag fortsätter i samma roll som jag haft tidigare även nästa säsong. Jag skulle absolut kunna tänka mig att bli sportchef i framtiden, men just nu funkar det inte med hänsyn till familj och jobb, där jag jobbar tvåskift på Åbro. Det är en omöjlig ekvation, säger Pelle Johansson, som också berättar att Thomas Lindblom och Ingela Palowaara kommer att sitta kvar i sportgruppen.

– Vi vet vilken lösning det jobbas på i sportchefsfrågan och vi är väldigt trygga i den.

Två spelare har kontrakt

I nuläget sitter två spelare på kontrakt för nästa säsong, backen Oskar Carlsson och forwarden Martin Jönsson.

– Vi har ett stort jobb framför oss, så är det. Jag ska inte sticka under stol med att vi har spelare som säkert kommer att vara intressanta för andra klubbar.

Pelle Johansson säger vidare att VH gärna ser en fortsättning för huvudtränaren Phil Horsky över nästa säsong.

– Vi har börjat snacka lite löst. Det vore lustigt om vi inte var intresserade av en förlängning. Vi vill ha kontinuitet och då är han en viktig förlängning och jag vet att spelarna gillar honom. Sen är Phil ung och har gjort det bra så det kan säkert finnas intresse för honom också.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt