Annons:

VH hoppas på en snabb lösning: ”Det finns ett huvudspår”

Marcus Samuelsson, ordförande i Vimmerby Hockey, hoppas snart kunna ha en ny sportchef på plats.

VH hoppas på en snabb lösning: ”Det finns ett huvudspår”

Vimmerby Hockey hoppas kunna göra klart med en ny sportchef inom en snar framtid.
– Jag kan inte bedöma hur lång tid det kommer att ta, men jag hoppas på en lösning inom ett par veckor, säger Marcus Samuelsson, ordförande i VH.

Annons:

I slutet av december meddelade klubb- och sportchefen Daniel Stolt att det inte blir någon fortsättning i Vimmerby Hockey. Nu jobbar klubben på en ny lösning där just sportchefsdelen är i fokus.

– Det är klart att vi jobbar på en lösning och det känns hoppfullt. Sen är det så att man klarar inte av att hantera det här helt på ideell basis. Vi ser en person som är anställd, men att det troligen inte blir en kombinerad tjänst som sportchef och klubbchef. Men vi är inte klara än så jag kan inte säga exakt hur det blir, säger Marcus Samuelsson.

”Öppna för olika alternativ”

I går berättade Pelle Johansson, som är tillförordnad sportchef, att han kommer att fortsätta i sportgruppen, men inte i en roll som sportchef. Klart är också att Thomas Lindblom och Ingela Palowaara fortsätter i sportgruppen.

– Vi vill fortsätta att satsa på framtiden så det känns bra att de tre fortsätter, säger Marcus Samuelsson.

Hur går det i jakten på en ny sportchef?

– Vi har förhoppningar och jobbar på att kunna hitta en lösning. Sen är det inte en sak som ska klaffa utan det är flera saker.

Tittar ni på en lokal lösning eller någon utifrån?

– Vi är ganska öppna för olika alternativ. Jag kan inte i det här läget säga om det blir en hemvävd lösning eller någon utifrån. Det finns duktiga människor både lokalt och ute i landet.

När räknar du med att ni har en ny sportchef på plats?

– Jag kan inte bedöma hur lång tid det kommer att ta, men jag hoppas på en lösning inom ett par veckor. Vi har sållat bort några namn och det finns några kvar. Jag kan säga att det finns ett huvudspår som vi jobbar med, säger Marcus Samuelsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt