INGET DIREKTAVANCEMANG TILL PLAYOFF TVÅ – FÖLL MOT HANHALS

Det blir inget direktavancemang till playoff två för VH.

Det svängde friskt, men till slut hamnade Vimmerby Hockey utanför playoff två-plats. Hanhals vann med 5-4 efter förlängning.
Därmed blev VH fyra i Allettan.

I den första perioden var Vimmerby Hockey kolossalt överlägset sina motståndare från Kungsbacka. VH skapade mängder med målchanser – men lyckades missa nästintill allt.

Visserligen gjorde Sebastian Kauppila 1-0 för VH efter 09.51. Med drygt två minuter kvar kunde Hanhals kvittera på ett av sina tre skott i den första perioden. Vimmerby däremot sköt hela 15 skott, men fick inte in pucken.

I det läget ledde Huddinge IK med 2-0 hemma mot Tranås AIF och Vimmerbys chanser att nå playoff två såg goda ut.

Hanhals hade dock betydligt mer att säga till om i den andra perioden, som var betydligt jämnare. Förre VH-spelaren David Stenbacka gjorde 2-1 för hemmalaget och då såg det tungt ut för Vimmerby.

Finske succéförvärvet Saku Salminen prickade in 2-2 med ett kanonskott bara minuter före periodvilan.

Svängde friskt

Vimmerby fick sedan – trots en tidig utvisning på Tomas Rydén – en kanonstart på slutakten. Sebastian Åkesson gjorde 3-2 nästan direkt efter det numerära överläget.

Då ledde Huddinge med 3-1 mot Tranås – och tredjeplatsen som innebär playoff två såg ut att vara inom räckhåll.

Men med tolv minuter kvar av den tredje perioden utjämnade Hanhals. VH tryckte på för ett segermål, men var återigen ineffektivt. I stället kunde Hanhals ta ledningen på straff med lite mer än minuten kvar. I det läget hade också Tranås lyckats med bedriften att vända 3-0 till 3-4 borta mot Huddinge. Björn Jonason, förre VH-forwarden, såg till att Huddinge kvitterade til 4-4.

Tog ut målvakten

VH tog ut målvakten och gick för en kvittering. Den kom också – med 27 sekunder kvar. Saku Salminen kvitterade efter passning från Måns Carlsson.

Vimmerby tog ut målvakten igen, men kunde inte hitta något 5-4-mål.

Matchen gick till förlängning och därmed kommer VH kliva in i playoff ett redan nästan vecka. Vimmerby blir fyra i Allettan – eftersom Troja/Ljungby torskade borta mot Visby/Roma.

Hanhals vann sedan matchen i förlängning med 5-4.