Annons:

Horsky om kvällens nederlag och playoff-valet

Phil Horsky är inte orolig över Vimmerbys form efter två raka nederlag. Foto: Ossian Mathiassson

Horsky om kvällens nederlag och playoff-valet

Vimmerby Hockey avslutade Allettan med förlust borta mot Hanhals. I morgon ska laget välja motstånd i playoff ett.
– Jag ska kolla på lagen i kväll och i morgon och efter det tar vi ett beslut, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby gav inte sig själva chansen att avancera direkt till playoff två. Istället blev det övertidsförlust med 5-4 borta mot nästjumbon Hanhals i kväll. Phil Horsky var ändå inte särskilt nedstämd efter matchen.

– Det var en konstig hockeymatch. För det första måste vi leda efter den första perioden. Vi måste göra fler mål där helt enkelt. Effektiviteten saknades, men spelet var riktigt bra. I andra perioden var det en typisk Hanhalsmatch med mycket vändningar och spel på chans. Även där skapade vi många målchanser, men vi kan spela bättre på vägen hem. I tredje var det mycket desperation, säger Phil Horsky.

Ledigt i två dagar

Vimmerby får nu gå in i playoff-spelet med två raka nederlag.

– Det betyder inget alls. Jag tyckte om vårt spel senast mot Mariestad och även i dag. Vi måste jobba väldigt hårt för våra mål just nu, men det kommer att ändras.

VH kan nu börja förbereda sig för playoff ett, som inleds på tisdag.

– Det finns fördelar och nackdelar med att kliva in i både playoff ett och playoff två. Nu kör vi ett återhämtningspass i morgon och sen tar vi två lediga dagar. Under den tiden kommer jag att scouta motståndarna och sen ska jag förbereda laget med två ispass.

Hur tänker du inför valet av motståndare i playoff ett?

– Jag ska gå igenom allt med Pelle (Johansson, tf. sportchef) nu. Sportgruppen ska ranka lagen och säga vad de tycker och vi ledare och spelarna ska fundera. Jag ska kolla på lagen i kväll och i morgon och efter det tar vi ett beslut, säger Phil Horsky.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt