Annons:

Därför föll VH:s val på Enköping – ”Har ringt runt”

Phil Horsky ser fram emot playoff-starten. Foto: Ossian Mathiasson

Därför föll VH:s val på Enköping – ”Har ringt runt”

Tidigare i dag blev det klart att Vimmerby Hockey kommer att möta Enköpings SK i playoff 1 i kvalet till Hockeyallsvenskan.
– Nu börjar det på riktigt och vi har en växel till att lägga i, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Efter att Piteå valt att möta Teg var det Vimmerbys tur att välja motstånd i playoff 1. VH:s val föll på Enköping, som slutade näst sist i den norra allettan med tolv inspelade poäng. Värt att notera är att Enköping bara mäktade med att göra 29 mål på 18 matcher i Allettan.

– Jag har tittat på dem och det är ett lag med stora killar. De påminner lite om Visby och Mariestad. Det är ett lag som vill ha mycket kamp och som spelar på kroppen. När man tittar på deras statistik är de inte så skickliga som många andra lag är, men de checkar hårt och spelar tätt. De vill spela en destruktiv hockey så det blir en utmaning, men med vår fart och skicklighet ska vi kunna skada dem, säger Phil Horsky.

Varför föll valet på Enköping?

– Jag har ringt runt till lite olika coacher i västra och östra serien och pratat med dem om lagen. Sen rankade spelarna och sportgruppen samtliga lag. Efter det hade vi fått fram två lag som jag skulle scouta lite mer och efter det blev det enklare att ta ett beslut.

Problem för Stålberg

Vimmerby går in i playoff 1 med två raka förluster.

– Vi har haft lite problem med effektiviteten i de matcherna. Men ser man till serien som helhet tillhör vi de bästa offensivt och vi är det laget som har släppt in minst antal mål. Vi har mycket spets och skicklighet och nu ska vi få ut målskyttet i rätt läge.

Inför starten av playoff har Vimmerby Jakob Karlsson och Oskar Carlsson på skadelistan. Dessutom var inte målvakten Jonathan Stålberg med till matchen mot Hanhals i går. Hans plats på bänken togs istället av Gabriel Popanicic.

– Stålberg har lite skadeproblem, men jag hoppas att han kan vara med på tisdag, säger Phil Horsky.

Den första matchen i playoff 1 spelas på tisdag och då får VH åka till Enköping.

Fakta

Här är mötena i playoff 1:

Piteå-Teg

Vimmerby-Enköping

Hudiksvall-Köping

Troja/Ljungby-Hanhals

Väsby-Forshaga

Huddinge-Kalmar

Kalix-Segeltorp

Visby/Roma-Mariestad

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt