Annons:

Ideella krafter leder VH framåt: ”Avgörande för vår existens”

Marcus Samuelsson, ordförande i Vimmerby Hockey, är mycket stolt och glad över den resa som föreningen är ute på. Foto: Ossian Mathiasson

Ideella krafter leder VH framåt: ”Avgörande för vår existens”

Vimmerby Hockey har avslutat en mycket framgångsrik säsong. Ordförande Marcus Samuelsson kände glädje och stolthet när han presenterade stödföreningarnas gåva på drygt 1,2 miljoner.
– Det är vad Vimmerby Hockey står för, att vi gör det tillsammans och alla behövs för att göra det möjligt, säger Marcus Samuelsson.

Annons:

Vimmerby Hockey svarade för den mest framgångsrika säsongen i klubbens historia och på lördagens årsfest, som i vanlig ordning inte innehöll någon prisutdelning, firade 200 personer från föreningen vad man har åstadkommit under det senaste år. 

– Det finns ett syfte med att vi inte har en prisutdelning. Vi vill inte hylla enskilda individer utan bidrar man i smått och stort så bidrar man tillräckligt. Vi är jättenöjda med kvällen och det känns jättekul, säger Camilla Freedeke, ordförande i Familjepucken och ansvarig för arbetsgruppen med årsfesten. 

"Då hade vi inte haft något nästa år"

En av höjdpunkterna under kvällen var när Vimmerby Hockeys första nyförvärv, Tobias Fridh, presenterades och fick dra på sig VH-dressen på scenen. Kort därpå berättade Marcus Samuelsson vad som har lämnats i gåva under pågående säsong, vilket rör sig om totalt 1 260 000 kronor från stödföreningarna Offside, Familjepucken och Tigerklubben.

– Det är pengar som inte bara går till ungdomssidan, det är pengar till föreningen och där behoven är som störst. Offside har inbringat 800 000 kronor och det är det mesta som Offside har inbringat något år, säger Marcus Samuelsson. 

Offside jobbar med pantstationen och för att det ska fungera med bussar till föreningens lag och Familjepucken och Tigerklubben ser till att kiosk och bar fungerar. 

– Man blir väldigt glad och nästan rörd. Det skulle inte fungera på ett annat sätt utan att det fanns ideella krafter. Det är helt avgörande för vår existens. Deras jobb betyder att vi över huvud taget finns till. Utan de här stödföreningarna behöver vi inte fira något, då hade vi inte haft något nästa år, säger Samuelsson. 

"Man ska fira framgångar"

VH tar kliv framåt för varje år som går och Samuelsson är optimistisk inför framtiden. 

– Jag är otroligt stolt och glad att få vara en del av VH och den resa som vi är inne på. Vi har långt kvar men vi har faktiskt tagit flera kliv de senaste åren mot det vi vill. Vi la en plan 2016 som innefattar så mycket mer än sportsliga framgångar och vi har bockat av punkt efter punkt.  Det är ett kvitto på att vi tillsammans gör ett jättebra jobb. 

Drygt 200 personer kom på helgens årsfest för att tillsammans fira framgångarna.

– Man ska fira framgångar och det tycker jag att vi kan göra. Vi kan fira det för a-lagsverksamheten och den övriga organisationen. Jag hoppas att det är något att bygga vidare på. Det märks att det finns ett stort intresse kring ishockeyn och det har snackats väldigt mycket. Det kommer inte snackas mindre nästa år. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt