Annons:

Här är Oskarshamns första spetsvärvning

Joacim Thelins IK Oskarshamn har gjort klart med sin första spetsvärvning inför SHL-debuten. Foto: Ossian Mathiasson

Här är Oskarshamns första spetsvärvning

IK Oskarshamn har värvat 24-årige Tyler Kelleher, som närmast kommer från tyska Ingolstadt.

Annons:

Nyblivna SHL-klubben beskriver Kelleher som en spetsspelare och berättar följande om hans karriär:

"Han gjorde två år på USA Hockeys utvecklingsprogram i Ann Arbour, Michigan tillsammans med flera idag etablerade NHL-spelare. Han representerade också USA vid U18-VM i Ryssland 2013. Karriären fortsatte sedan vidare till college och University of New Hampshire där han sitt sista år, säsongen 2016/2017, kom på delad första plats i den totala poängligan med 63 poäng (24+39) på 40 matcher.

Han var också nominerad till Hobey Baker Award som NCAAs bästa spelare. Totalt blev det 167 poäng (57+110) på 153 matcher under fyra år som collegespelare. 

Efter en dryg säsong i AHL med Milwaukee Admirals och Texas Stats spenderade Tyler Kelleher den senaste säsongen i tyska högstaligan med ERC Ingolstadt. Där blev det 38 poäng (13+25) på 50 matcher och sedan ytterligare åtta poäng på sju kvartsfinalmatcher."

– Tyler är en liten, snabb och offensiv rightforward i en spännande och utvecklingsbar ålder. Trots sin mindre storlek är han heller inte ett dugg rädd för att driva rakt på mål eller att smälla på i närkamperna. Farten och spelskickligheten är det vi tror att han kan ta med sig in i SHL och vara en offensiv kraft för oss, säger sportchefen Daniel Stolt i ett pressmeddelande. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt