Annons:

IKO plockar in poängstark center – ”Det som kittlar är potentialen”

Daniel Stolt, till vänster, har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv.Foto: Jesper Hallberg/Barometern-OT

IKO plockar in poängstark center – ”Det som kittlar är potentialen”

IK Oskarshamn, nykomling i SHL, har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Den här gången handlar det om en poängstark center i form av 23-årige Gustaf Franzén från BIK Karlskoga.

Annons:

På meritlistan finns bland annat två säsonger i SHL med Örebro och knappt 80 juniorlandskamper. Den gångna säsongen gjorde Gustaf Franzén 39 poäng, varav 20 mål, på 57 matcher för BIK Karlskoga.

Kontraktet är skrivet över två år.

– Det finns väldigt mycket hockey i Gustaf och riktigt spännande om vi kan hjälpa honom att ta ytterligare kliv. Det är en intressant kille som har varit lagkapten i J18-landslaget, en ledartyp. Framför allt är han spelskicklig och har väldigt bra spelförståelse. På de flesta nivåer gör han mycket poäng och vi hoppas få ut dom här poängen även i SHL. Det som kittlar är potentialen i honom och vi får förhoppningsvis njuta av honom i två säsonger i SHL, säger IKO:s sportchef Daniel Stolt till klubbens hemsida.

Oskarshamns trupp består just nu av en målvakt, sju backar och 13 forwards. En mängd spelare ytterligare ska in.

– Jag räknar med att vi behöver en målvakt, några backar, ett par centrar och ytterligare någon ytterforward, totalt 8-9 spelare innan vi är klara. Vi kommer att behöva ha en bredare trupp och låna ut några spelare i och med att vi inte har ett lag i J20 Superelit, säger Daniel Stolt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt