Annons:

KLART: HOCKEYSYSTEMET FÖRÄNDRAS

Vimmerby Hockey påverkas av det nya seriesystemet som möjliggör direktuppflyttning från Hockeyettan. Foto: Ossian Mathiasson

KLART: HOCKEYSYSTEMET FÖRÄNDRAS

I dag klubbade hockeyförbundet igenom förslaget på nytt seriesystem. Det innebär att direktuppflyttning och -nedflyttning införs mellan SHL och HockeyAllsvenskan samt mellan HockeyAllsvenskan och Hockeyettan. Förslaget påverkar både IK Oskarshamn, Västerviks IK och Vimmerby Hockey.

Annons:

Hockeyns seriesystem har varit omdiskuterat under många år. Efter en utredning av Ola Liundgren införs ett nytt system från och med 2020/2021. Förslaget innebär bland annat att ett lag från SHL och HockeyAllsvenskan garanterat kommer åka ur varje säsong och att ett lag från SHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan garanterat kommer gå upp. 

Samtidigt försvinner den möjlighet som finns i dag och som innebär att två lag kan degraderas/avancera mellan de nämnda serienivåerna. Från och med nästnästa säsong blir det både garanterat och maximalt ett lag som byts ut mellan varje serienivå i elithockeyn.

Hur själva kvalsystemet ska utformas i respektive serie bestäms senare i höst. Enligt utredarens förslag ska det införas slutspel på varje nivå, men definitivt beslut kommer alltså senare.

Förslaget avgjordes genom muntlig omröstning på dagens förbundsmöte och hade stor majoritet enligt Aftonbladet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt