Annons:

Poängmaskinens trashtalk med polaren inför premiären

När Vimmerby Hockey möter Halmstad i säsongspremiären på söndagen ställs Romas Semjonovs mot en av sina bästa polare. Och hugget på sociala medier är igång sedan lång tid tillbaka.

Poängmaskinens trashtalk med polaren inför premiären

När Hockeyettan drar igång för VH mot Halmstad ställs poängmaskinen Roman Semjonovs mot en av sina bästa polare. Och trashtalket är igång sedan lång tid tillbaka.

Annons:

I fjol snittade Roman Semjonovs över en poäng per match i IFK Arboga. I slutet av säsongen gick han vidare till Tranås, där han stod för ett starkt kvalspel mot HockeyAllsvenskan.

Därför är det inte svårt att förstå att det blev dragkamp om den vasse 25-åringen mellan flera av landets HockeyEttan-klubbar.

– Det började med att Peter Norström (Vimmerbys tränare) hörde av sig. Jag fick ett bra intryck både av klubben och folket runtomkring, berättar han.

Vill ha en stor roll

Roman, som är son till den legendariske lettiske landslagsmannen, Aleksandrs Semjonovs, bor tillsammans med flera av spelarna på Hotell Ronja.

– Det är skönt att bo så. Att staden är liten gör ingenting, man hinner ändå inte med mer än att jobba (bild- och idrottslärare), träna, spela match och vila, skrattar Roman.

Till Vimmerby värvades han för att producera poäng. Och det är som poänggörare han ser sig själv.

– Jag vill ha en stor roll och bidra framåt, men för den skulle inte glömma defensiven. Jag ska vara producerande, det var därför de vill ha mig till Vimmerby, säger Roman.

Ställs mot bästa kompisen

Under senaste veckan har Semjonovs mest bildat kedja tillsammans med Henrik Eriksson och Martin Jönsson.

– Både Henke och Jönsson är skickliga, smarta spelare med blick för spelet, och båda vill ha puck. Vi gillar att hålla puck, utmana och skjuta. Jag tycker vi passar bra ihop och det har känts bra, säger Roman Semjonov.

I söndagens premiärmatch stöter Roman på en av sina bästa polare. I Halmstad lirar nämligen norske backen Martin Vaakanainen, som Roman har spelat flera säsonger tillsammans med i Arboga.

– Det är länge sedan vi började huggas på snapchat. Jag vet hur man kan få honom ur balans, och det ska vi utnyttja, säger Roman Semjonovs och skrattar.  

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt