Annons:

Trist slut för VH i premiären:

Sebastian Åkesson (bilden) och Martin Pärna hade roligt i mötet med sitt gamla lag. Foto: Arkivbild

Trist slut för VH i premiären: "Får inte vara så mjuka"

Nej, det ville inte riktigt lossna för Vimmerby Hockey i seriepremiären borta mot Halmstad.
Hemmalaget Halmstad Hammers vann med 4-2, efter att de tidgiare VH-spelarna Martin Pärna och Sebastian Åkesson levererat i offensiven.
– Vi måste fatta rätt beslut oftare, säger VH-tränaren Peter Nordström efter förlusten.

Annons:

Den första perioden var en ganska typisk premiär där båda lagen kände på varandra och det saknades både målchanser och intensitet. Trots två numerära överlägen på kort tid, där hemmalagets Victor Gagic blev utvisad båda gångerna, lyckades inte VH bryta det målmässiga dödläget. I första paus var det 0-0 och en dittills spelmässigt jämn tillställning. 

Tidigt i andra perioden presenterade sig det tänkta spetsförvärvet Henrik Eriksson när han snyggt tryckte upp 1-0-pucken i förstakrysset bakom duktige Halmstadmålvakten Anton Malmborg. 

Matchen var fortsatt tillknäppt utan några rejält farliga målchanser åt något håll.

– Vi är för mycket upp och ner i våra prestationer under match. 60 procent av matchen är vi bra och vi räknar med att vissa ska producera mer och det gjorde de inte i dag, säger Nordström. 

Inledningsvis i den tredje perioden släppte båda lagen på de offensiva bromsarna. Halmstad kvitterade till 1-1 efter bara 39 sekunder när Martin Pärna slängde iväg ett chansskott som letade sig in bakom en skymd Rydén. Knappt tre minuter senare satte Halmstad även 2-1. Sebastian Åkesson, förra säsongen i VH, framspelad av nämnde Pärna. Ytterligare en minut avverkades innan Roman Semjonovs kvitterade till 2-2.

– Roman gör två poäng och är tryggast med pucken där ute. Han tänker varje byte och gör rätt med pucken. Det är så jäkla viktigt, berömde Nordström sin anfallsstjärna. 

Premiär i moll

Men det var inte Vimmerby Hockeys dag i dag. VH drog på sig ett lagstraff för för många spelare på isen. Då blev Oscar Jacobsson målskytt när en puck letade sig en märklig väg in i mål via sargen och Rydén.

– De gör två skitmål. Rydén kommer inte släppa in ens fem såna mål på hela säsongen. Det händer en gång per år att en sån puck (3-2) går in, säger Nordström. 

Då återstod sju minuter av matchen. VH tryckte på för en kvittering och Nordström plockade ut Rydén för att spela sex mot fem.

Tidigare VH-spelare glänste

Det slutade med att Victor Gagic kunde göra karriärens kanske enklaste mål till 4-2 för Halmstad. Framspelningen? Jodå, Martin Pärna även där. Ett mål och tre assist av den förre VH-anfallaren som flyttat hem till Halmstad igen. Sebastian Åkesson, lagkapten i Hammers, gjorde ett mål och en assist.

– Det var så klart skitkul att möta alla kompisar i Vimmerby och att vinna är riktigt skönt. Jag har en större roll, det var det jag tänkte när jag skrev på så det är skönt att det går bra också. Vi har ett väldigt bra lag här i år. Alla köper spelsystemet till 100 procent och vi gör en grym laginsats. Fortsätter vi så här kan vi chocka många och komma på den övre halvan av tabellen, summerar Åkesson matchen mot sin tidigare klubb. 

Lite att jobba på

VH har däremot en del att jobba på.

– Vi tappar för många puckar. Vi tappar puckar i fel lägen. Så har det varit i de flesta matcher. När man tappar puck på osmarta ställen är det svårt att göra ett bra försvarsarbete, säger tränare Nordström. 

– Det är alltid tråkigt att förlora, så är det ju. Vi får inte vara så mjuka, vi måste bli hårdare i spelet utan puck. Våra ytterforwards måste bli bättre på att hämta lösa puckar, vinna närkamper, vinna puck över hela planen, fortsätter Nordström.

För Vimmerby Hockey väntar härnäst hemmapremiär mot Kalmar HC på onsdag kväll. Beröm i VH gav Peter Nordström till backarna samt Roman Semjonovs.

Viktor Allvin

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt