Annons:

Trodde att karriären var över - nu väntar spel i Allsvenskan

Emil Wahlberg kommer att spela med Västervik i Hockeyallsvenskan nästa säsong. Foto: Linus Johansson

Trodde att karriären var över - nu väntar spel i Allsvenskan

För några veckor sedan hade Emil Wahlberg i stort sett bestämt sig för att lägga ned hockeykarriären. I dag blev Vimmerby-kaptenen klar för ärkerivalen Västerviks IK. – Det har varit en dröm att få testa på spel i Allsvenskan, säger Emil Wahlberg till Dagens Vimmerby.

Annons:

De fem senaste säsongerna har Emil Wahlberg spelat för Vimmerby Hockey. Backen har vuxit ut till en absolut nyckelspelare och har varit lagkapten de senaste åren.

Fram till för några veckor sedan talade det mesta för att Wahlberg skulle sluta spela hockey. Han fick helt enkelt inte ihop ekvationen med familj, heltidsjobb och en satsning med Vimmerby i division ett.

”Är väldigt taggad”

Men som vi kunde berätta tidigare i dag blir det nu något helt annat för Emil Wahlberg. Istället för att sluta kommer han att spela med Västerviks IK i Hockeyallsvenskan kommande säsong.

– Det känns jätteroligt, jag är väldigt taggad. När Västervik hörde av sig var det inte så mycket att tveka på, det ska bli jättekul att få spela i Allsvenskan, säger Emil Wahlberg, som kommer att bo kvar i Vimmerby och ta tjänstledigt från jobbet för att klara av en allsvensk satsning.

”Kommer kännas konstigt”

Emil Wahlberg säger att han aldrig har hört något från någon allsvensk klubb tidigare.

– Det har ju varit en del rykten genom åren, men det är aldrig någon klubb som har kontaktat mig.

Blev du förvånad när Västervik ringde?

– Ja, det var inget jag hade räknat med.

Hur kommer det kännas att dra på dig Västervikströjan?

– Jag har ju spelat mot Västervik i ett antal år och det är Vimmerbys ärkerival. Det kommer väl att kännas konstigt i början, men det kommer jag att komma in i snabbt. Det ska bli kul att spela med Pierre Gustavsson, Emil Georgsson och Joacim Hedblad igen.

Kan spela i VH igen

Vad kan du tillföra i VIK?

– Svårt att säga. Jag ska försöka spela ett stabilt försvarsspel och kanske kan bidra lite offensivt också. Men man ska inte räkna med att jag ska gå in och göra massa poäng, säger Emil Wahlberg.

Trots att Emil Wahlberg nu lämnar Vimmerby Hockey är det inte säkert att han har gjort sin sista match i klubben.

– Jag kan absolut tänka mig att komma tillbaka och spela i Vimmerby igen. Bara allt fungerar vid sidan av med jobb och familj.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt