Annons:

Trots jobbiga starten – VH visade moral:

VH jublar över segermålet i derbyt mot Tranås AIF. Foto: Simon Henriksson

Trots jobbiga starten – VH visade moral: "Tom på ord"

Trots en mardrömsinledning tog Vimmerby Hockey tre blytunga poäng. Tränaren Mattias Lindén var förstås väldigt glad efter derbyt.
– Jag är tom på ord, det är en riktig moralseger, säger han efter 6-4-segern mot Tranås AIF.

Annons:

Det har varit en speciell dag för Vimmerby Hockey. I morse kom beskedet att klubben och huvudtränaren Peter Nordström går skilda vägar.

Hur ett lag och en spelargrupp reagerar på det är naturligtvis olika. 

Att Tranås då ledde med 3-0 efter endast fem minuter kändes som ett slag i ansiktet på VH. Derbymatchen mot Tranås kunde ha blivit genant, men gästerna vek sig aldrig.

– Jag var 100 procent säker på vinst i dag. Vi får en jävligt pissig start, men det är vad det är i hockey. Därför tog jag timeout för att lugna ned boysen. Just nu är jag tom på ord, det här var en moralseger, vi får kämpa och slita, men det är helt fantastiskt, säger VH:s assisterande tränare Mattias Lindén, som i dag ledde laget ensam.

Tranås gjorde 1-0 på straff, 2-0 bara sekunder senare – och trots att Lindén då tog timeout kom 3-0 som ett brev på posten. 

– "Är det en sån dag?", tänkte jag. Men samtidigt, även att det står 3-0 så ser jag glöden i grabbarna. Det var nästa byte, nästa moment, det var det som var fokuset. Vi skulle inte förlora den här matchen. 

Dominerade andra akten

Jesper Bärgårds 3-1-reducering i slutminuten av första akten blev viktig. I den andra perioden kom 3-2 genom Oskar Carlsson. TAIF fick visserligen ett billigt 4-2-mål, men VH var verkligen med i matchen. Innan periodvilan såg Linus Ljung till att skjuta 4-3.

VH dominerade den andra perioden stort och var även det bättre laget i den tredje. Edwin Johansson utjämnade till 4-4 och när Oscar Walldén räddade TAIF:s andra derbystraff kändes det som att VH hade momentum. 

Roman Semjonovs gjorde sedan både 5-4 och 6-4 för VH. Den hårda arbetsinsatsen var grunden till segern, säger Mattias Lindén. 

– Vi har spelat bra i flera matcher, men fuskat med det tråkiga ibland. I dag var det ingen som fuskade, alla slet över hela banan och det krävs och är ett måste. Det var helt fantastiskt av grabbarna. Det går inte annat än att skratta och må bra nu. 

Hur starkt är det med tanke på det som hänt i dag?

– Det är alltid känsligt. Men grabbarna tog sig samman, slet för varandra och gruppen. Saker händer runt omkring hela tiden, det är vad det är. 

Hur ser du på det?

– Ingen kommentar. Det är vad det är, det är hockey, det är business. Ibland funkar det och ibland inte. Mitt fokus är att hjälpa grabbarna.

"Enkel bussresa"

Mot Tranås lyckades han väl med det.

– Det är bara att försöka bygga vidare på det här. Det är derby på bortaplan, det är Tranås, det är helt fantastiskt det här. Vi är ett bra hockeylag, men det krävs att vi gör det här tråkiga slitet och jobbet varje match. Det fungerar inte ibland eller två träningar i veckan. Vi måste göra det hela tiden, för då är vi bra. 

Mattias Lindén ville inte berömma någon enskild spelare.

– Alla är fantastiska. Jag har inte hunnit sortera än riktigt heller, det snurrar lite nu. Det blir en enkel bussresa hem.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt