Annons:

VH hämtar center från Södertälje

Vimmerby Hockey har gjort klart med den 21-årige centern Oskar Carlsson från Södertälje SK.

Annons:

Oskar Carlsson är östgöte i grunden, har Skärblacka IF som moderklubb, men har också representerat både Vita Hästen och Linköpings HC. Han kommer närmast från tre säsonger i Södertälje SK, där han spelat både i a-laget och J20 Superelit. Den senaste säsongen slutförde han i Haninge Anchors, på lån från SSK.

Samtal med Vita Hästen

Oskar är en modern tvåvägscenter som har sina styrkor i skridskoåkningen, defensiven och spelförståelsen. Han är också en skicklig tekare, och hade näst bästa tekningsprocent i den östra serien under hösten 2015 (67,86 procent).
– När Daniel Stolt (VH:s sportchef) hörde av sig och visade intresse så fick jag upp ögonen ganska fort för Vimmerby. När jag sedan fick upplägget presenterat för mig så kändes det helt rätt. Och det blev inte sämre av att Jeff Hällegard blev tränare också. Jag har bara hört positivt om honom. Det ska bli riktigt kul att komma till Vimmerby, säger Oskar Carlsson i ett pressmeddelande.
– Jag hade även lite samtal med Vita Hästen, men för min egen utveckling tror jag det är bättre att ta ett år i ett av söderseriens bästa lag. Jag vet också sedan Hästentiden att det är bra tryck på matcherna i Vimmerby. Det var alltid matcher som alla såg fram emot då, vilket också är en anledning att jag valde Vimmerby, fortsätter han.

"Tillför stabilitet"

I Vimmerby är sportchefen Daniel Stolt nöjd att kunna knyta till sig Oskar Carlsson som en av truppens centrar inför kommande säsong.
– Oscar är en spännande spelartyp. Han tillför stabilitet och storlek i båda ändar av banan. Det ska bli väldigt intressant att följa honom hos oss. Vi är övertygade om att han står på tur för en stark utveckling under kommande säsong, säger Daniel Stolt.

Den gångna säsongen bokfördes Oskar Carlsson för 19 matcher i Södertälje SK, där han blev poänglös. Han spelade också 14 matcher i Haninge, där det blev nio poäng fördelat på fem mål och fyra assists.
Oskar Carlsson blir den 14:e spelaren att ansluta till VH-truppen inför säsongen 2016/17.

Fakta

Vimmerby Hockey 16/17:
Klara nyförvärv:
Thim Skog (b) Boro/Vetlanda, Mattias Magnusson (mv) HV 71 J20, Hampus Berg (b) Haninge Anchors, David Stenbacka (fw) Tyringe SoSS, Viktor Kokman (mv) Borlänge HF, Razmuz Waxin Engback (fw) Vallentuna BK, Oskar Carlsson (c) Södertälje SK.
Klara förlängningar: Hampus Harlestam (c), Jesper Kokkonen (fw), Anton Carlsson (fw), Oscar Josefsson (fw), Mattias Wigley (c), Robin Kokkonen (f), Pelle Ström (b).

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt