Annons:

Horsky redo för första matchen med nygamla laget

På onsdag kväll står han där i VH-båset igen, nygamle tränaren Phil Horsky. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky redo för första matchen med nygamla laget

Som bekant går det ju fort i hockey. För vissa nåt alldeles vansinnigt fort. I går blev Phil Horsky klar som tränare för Vimmerby Hockey. I morgon coachar han sin första match då Mörrum väntar hemma. Läs om hans tankar inför den uppgiften.

Annons:

På måndagen presenterades fjolårets succétränare Phil Horsky som ny(gammal) tränare för Vimmerby och höll även i sin första träning.

I dag, tisdag, var han hemma i Örebro och packade innan det var dags för ny träning i Vimmerby på eftermiddagen.

Och i morgon står han där i båset i Vimmerby ishall igen och coachar laget när man tar emot Mörrum i Hockeyettan.

– Det känns underbart att vara här igen och ska bli väldigt roligt med match i morgon, säger Phil Horsky när vi pratar med honom på tisdagskvällen.

Vad är dina intryck så här efter två träningspass?

– Det är ett härligt gäng, och ett lagbygge med en bra blandning som jag gillar mycket. Killarna tar lätt åt sig av det man säger och det är killar som verkligen vill något med sin hockey. Jämfört med i fjol är det också betydligt mognare spelare.

– Sedan har jag stor hjälp av de som har varit med tidigare, det gör den här situationen enklare att hantera och att vi alla kommer in i det snabbare. De känner mig, mitt ledarskap och spelidé.

Vad har du fokuserat på under de två första träningarna?

– Vi har tagit det ganska lugnt. Mycket information, men den har gått in snabbt. Vi måste prioritera så när vi inte har så mycket tid på oss. Det har också handlat om försvarsspel, tekningar och värdegrunder. Det är viktigt för mig att gå igenom de bitarna. Sedan är det klart att jag själv också har sett mycket på video.

Kan du redan nu känna vad du vill förändra?

– Nja, jag vill inte prata om vad som har varit och vad som har saknats. Jag vet vad som finns och vad vi har, och det är viljan och drivet att vinna – det är det viktiga. Just sådana saker är svåra att coacha, så det är nyckeln. Resten fixar vi.

Vad har säsongens trupp gjort för intryck på dig hittills?

– För mig är det ju en ny erfarenhet att komma in i oktober, så det ställer ju nya krav både på mig och spelarna. Men som jag känner det kan utvecklingen komma att gå snabbt. Det finns redan mycket kunskap hos de här spelarna, jag är imponerad. Det här lagen har minst lika hög potential som fjolårets, det kan jag redan konstatera.

Känner du någon stress över att komma in sent och att det inte återstår jättemånga omgångar av grundserien?

– Nej. Alla förstår att det här kommer ta lite tid. Jag kommer implementera mitt upplägg steg för steg, men lite snabbare än vanligt. Jag kommer vara tvungen att öka träningsvolymen och intensiteten, men samtidigt blir det mycket snack, tavlor och teaching coaching. Detaljerna och spelet med puck framåt har vi inte jobbat med alls ännu, men det kommer.

Nykomlingen Mörrum hemma på onsdag kväll. Vad vet du om dem?

– Jag har kollat deras senaste match mot Kalmar. Det är ett skickligt lag som, liksom vi, har en bra storlek och vass spets. Men för vår del handlar om att nu ha koll på vad vi själva gör, det är det absolut viktigaste.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt