Annons:

SKRÄLLEN: HAN ASSISTERAR HÄLLEGARD I VH

Eric Karlsson blir assisterande tränare i Vimmerby Hockey. Foto: Linus Johansson

SKRÄLLEN: HAN ASSISTERAR HÄLLEGARD I VH

Under måndagen kommer Vimmerby Hockey att göra klart med en ny assisterande tränare. Dagens Vimmerby kan avslöja att det handlar om förre spelaren, 22-årige Eric Karlsson. – Jag kommer att skriva på under måndagen. Det här är en jättechans för mig, säger Eric Karlsson.

Annons:

Daniel Eriksson och Michael Larsson ut. Jeff Hällegard och Eric Karlsson in. Där har ni resultatet av Vimmerby Hockeys silly season på tränarsidan.

Att 22-årige Eric Karlsson kliver in som assisterande tränare till Jeff Hällegard får ses som en rejäl skräll. I vintras beslutade sig Karlsson för att avbryta säsongen i VH - och karriären som spelare. Tidigare skador i kombination med ett tidskrävande arbete och studier tog ut sin rätt.

”Fantastiskt inspirerande”

Men på måndagen skriver Eric Karlsson på ett kontrakt som innebär att han är tillbaka i Vimmerby Hockey, som assisterande tränare för A-laget.

– Det känns fantastiskt inspirerande och roligt. Förra året var jag spelare, nu blir jag assisterande tränare. Det är en jättechans för mig, säger Eric Karlsson till Dagens Vimmerby.

När dök den här möjligheten upp?

– Egentligen var det den här veckan. Jag tog faktiskt kontakt med Stolt (Daniel, VH:s sportchef) och sa att jag var sugen på en roll i föreningen. Jag hade kanske en tanke på att bli tränare för juniorlaget. Men när den här möjligheten dök upp kunde jag inte tacka nej.

Haft ett intresse

Att gå in som tränare i ett seniorlag, som 22-åring, var kanske inte riktigt vad Eric Karlsson hade tänkt sig.

– Jag har alltid varit intresserad av att bli tränare, men jag hade inte en tanke på att det skulle kunna bli så här redan nu.

Eric Karlsson ser fram emot att jobba med betydligt mer rutinerade Jeff Hällegard, som är ny huvudtränare i VH.

– Jag pratade med honom tidigare i dag och det kändes kanon. Den första känslan var att han är en person med sunda åsikter. Vi har ett liknande tänk i att det inte bara är hockeyspelare man jobbar med utan också människor.

Bidra med engagemang

Eric Karlsson kommer nu att få träna spelare som han tidigare har spelat tillsammans med.

– Det kommer att kännas speciellt. Det är viktigt att hålla en rak och ärlig kommunikation från början.

Vad kan du bidra med?

– Förhoppningsvis ett stort engagemang. Jag har ju spelat hockey hela livet så det finns väl en viss kunskap också. Jag vill skapa bra relationer med spelarna och bygga vidare från det. Jag är ödmjuk inför uppdraget och hoppas kunna lära mig mycket av Jeff (Hällegard), säger Eric Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt