Annons:

Comeback för spetsvärvningen i derbyt mot Kalmar

Vimmerby Hockeys tränare, Phil Horsky, är så taggad inför onsdagens derby mot Kalmar att han inte kan sova.

Comeback för spetsvärvningen i derbyt mot Kalmar

Spetsvärvningen Pierre Gustavsson är återställd från sin hjärnskakning och går rakt in i laget. Tränaren Phil Horsky är så taggad att han inte kan sova. Du hör att Vimmerby Hockey kommer till morgondagens bortaderby mot Kalmar med fina känslor i kroppen.
– Det ska bli så otroligt kul. Det är verkligen game seven för oss, säger Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey går in i en hektisk period. Med start i morgon väntar tre matcher inom loppet av fem dagar – och det är tre minst sagt viktiga sådana.

Derbyfajt mot Kalmar HC borta i morgon onsdag, Borås borta på lördag och så Borås hemma på söndag.

Sexan Kalmar och nian Vimmerby var allmänt tippade som två av lagen med god chans på en Allettan-plats. För närvarande ligger båda alltså utanför topp fem. Kalmar med tolv spelade matcher och 20 poäng, medan Vimmerby har elva spelade matcher och 14 poäng. Tabellfemman Tranås har på sina 13 spelade matcher samlat ihop 21 poäng.

"Viktig vecka"

– Vi har en väldigt viktig vecka framför oss, det vet vi alla. Det är verkligen game seven för oss i morgon. Jag är så taggad att jag inte kan sova. Det ska bli så otroligt kul, säger Horsky.

– Jag tycker att vi gör vårt jobb – match för match, steg för steg. Jag är imponerad över hur snabbt det går för killarna i utvecklingen. Samtidigt trycker jag hårt på att vi måste ha tålamod och inte tappa huvudet när det inte funkar. Man ska också komma ihåg att vi har färre matcher spelade än lagen ovanför oss i tabellen. Vi har kapacitet att ta tre segrar om vi har en bra vecka – då är vi med där uppe igen.

Hur går dina tankar inför derbyt mot Kalmar?

 – Jag har sett en av deras matcher på video. Det är ett skickligt lag med spetsspelare som kan göra skillnad, men jag kan inte säga att det är något som oroar mig.

– Vi är trygga i vårt spel. Det har varit väldigt stabilt på slutet, med ett försvarsspel som verkligen sitter. Vad vi måste jobba med är vårt powerplay, det måste vi utföra bättre, menar Phil Horsky.

Och kanske att inte placera majoriteten av skotten i magplattan på motståndarmålvakten?

– Haha. Vi är ändå mer där offensivt nu, men måste bli tuffare in på mål. Jag oroar mig inte alls, målskyttet kommer lossna. Vi skapar mycket målchanser – om man inte gör det har man däremot ett problem.

Starkast möjliga lag 

Vimmerby kommer till spel med starkast möjliga lag mot Kalmar.

Det innebär med andra ord att spetsvärvningen från allsvenska Västerviks IK, Pierre Gustavsson, är redo för comeback efter sin hjärnskakning.

– Han har sett riktigt bra ut på träning och går direkt in i en leading line ihop med Niklas Salo och Martin Jönsson. Vi sparar inte på något, utan måste vinna, säger VH-tränaren.

I går blev det också klart att VH kommer låna in 18-årige backen Helge Holmstrand från HV 71 – till att börja med till matchen mot Kalmar.

– Det ska bli väldigt roligt att ha med Helge. Det jag sett och hört om honom är jättebra. Helge är en väldigt duktig skridskoåkare som även kommer bidra med mycket energi. Det är jättekul med en Vimmerbykille som vill komma hem och spela a-lagshockey. Samtidigt har vi ont om backar, så utmärkt att vi kan hjälpa varandra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt