VH ALLT LÄNGRE FRÅN ALLETTAN EFTER TUNG FÖRLUST

Det blir allt svårare att nå allettan för Vimmerby Hockey efter förlusten mot Kalmar HC. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey förlorade nyckelmatchen mot Kalmar HC och har nu nio poäng upp till sista allettanplatsen.

Vimmerbys möjligheter att nå allettan blir allt svårare.

I den viktiga bortamatchen mot Kalmar HC blev det förlust med uddamålet, 1–2.

Kalmar HC gjorde både 1–0 och 2–0 i första perioden även om VH hade ett par chanser, bland annat ett stolpskott av Niklas Salo.

I en relativt chansfattig mittperiod missade VH chansen att utnyttja dubbla numerära överlägen.

Vimmerby fick sedan en drömöppning på tredje perioden när laget tilldömdes en straff efter att Oscar Gustavsson blivit störd i skottögonblicket. Anton Carlsson tog straffen, lurade ner hemmamålvakten och satte pucken i krysset.

Vimmerbys jakt på en kvittering blev resultatlös och med mindre än två minuter kvar av matchen tog VH ut målakten Tomas Rydén. Med 19 sekunder kvar satte Kalmar 3–1 i öppen kasse.

I och med förlusten är VH kvar som tabellnia med 14 poäng, nio poäng upp till Kalmar HC på sista allettanplatsen.

Kalmar HC–Vimmerby 3–1 (2–0, 0–0, 1–1)

Första perioden: 1–0 (9.04) Viktor Crus-Rydberg (Jarkko Oikarien, Niklas Dahlberg), 2–0 (15.33) Linus Dahlstedt (Viktor Crus-Rydberg, Jarkko Oikarien)

Tredje perioden: 2–1 (40.29) Anton Carlsson, straff, 3–1 (59.41) Mikael Friberg (Jens Andersson, David Algulin) i tom kasse.

Skott: 20–17 (7–5, 7–6, 6–6)

Utvisningar, KHC: 3x2 min, VH: 3x2 min