Annons:

Horsky positiv efter tung förlust:

Phil Horsky var nöjd med lagets arbetsinsats mot Borås. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky positiv efter tung förlust: "Har inget att gråta över"

Vimmerby Hockey förlorade bottenmatchen mot Borås HC på straffar. Efteråt var tränaren Phil Horsky nöjd med arbetsinsatsen.
– Jag har sagt till grabbarna att vi inte har något att gråta över, säger Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey har åkt på ett nytt tungt nederlag i Hockeyettan Södra. Först kom 1–3-smällen borta mot Kalmar HC i onsdags och i lördagens bortafight med Borås HC blev det förlust med 2–3 efter straffar. 

VH:s möjlighet att nå allettan har försämrats efter bara en poäng på två matcher. Tränaren Phil Horsky var inte alltför nedstämd efter slutsignalen. 

– Vi gör en bra match, jag tycker synd om grabbarna att de inte får någon utdelning efter en stark bortamatch, säger Phil Horsky. 

"Svårt att göra mål"

Vimmerby sköt dubbelt så många skott som Borås och hade återigen förtvivlat svårt med målskyttet. Trots att VH vände 0–1 till 2–1 på en och en halv minut i tredje perioden kvitterade Borås strax därpå och var det bästa laget i straffläggningen. 

– Jag är nöjd med strukturen och intensiteten. Alla spelade för varandra och vi måste vara stolta. Det är bara synd att vi inte fick någon utdelning, säger han. 

Men återigen var det offensiva spelet ett problem?

– Det kan man säga men det blir alltid enklare när man får en ledning att jobba vidare med. Vi har svårt att göra mål. När man har 40 skott och så många bra chanser så kan man göra fler mål, säger han och fortsätter:

– Alla matcher som vi spelar är tajta och vi måste vinna någon match med ett mål för att få utdelning för det goda jobb vi gör. Jag är inte orolig, det kommer. Hade vi inte skapat några chanser så hade vi haft ett problem men jag tycker att vi gör det bra. 

Vad sa du till spelarna efter matchen?

– Jag har sagt till grabbarna att vi inte har något att gråta över. Det är bara att ta med sig det vi har gjort bra, det saknas inte mycket. Jag är stolt över insatsen och spelar vi så här så kommer det bli en bra säsong. 

"Har inte tid med det"

Vimmerby har åtta poäng upp till Kalmar på den femte och sista platsen, som betyder allettanspel efter grundserien. 

– Jag har inte kollat på tabellen, jag har inte tid med det. Jag försöker analysera dagens match och förbereda grabbarna inför det som händer i morgon. Vi kan ta ett snack om tabellen i nästa vecka.  

Helge Holmstrand har varit utlånad från HV71 till VH och åker nu tillbaka till Jönköping. Det är oklart om klubben får in en ersättare då Christoffer Rasch är skadad och Alexander Andersson lämnat laget sedan tidigare.  

– Jag har inte pratat med Morgan Persson än. Om det inte går så kör vi med fem backar plus Adam Lindblad.

Alla spelare fick beröm av Horsky. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt