VH föll mot Tranås - Allettanchansen i princip borta

Tranås AIF jublar efetr segern mot Vimmerby Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Tillfälligheter och effektivitet. Det kan man säga var det som avgjorde eftermiddagens intensiva derbydrabbning i Hockeyettan mellan Vimmerby och Tranås. Och det var gästerna som stod för effektiviteten. Efter 1-4 är nu Vimmerbys Allettan-chanser i princip borta.

Vimmerby dominerade den första perioden kraftigt, vilket även skottstatistiken 15-4 vittnar om. VH satte hård press på Tranås backar, som inte fick någon tid på sig att bygga upp spelet. TAIF.s försvarsspel utan puck dock riktigt bra, och Vimmerby fick ta många avslut från dåliga vinklar.

Tranås skapade inte mycket, men den enda chansen de vaskade fram i den första perioden var desto farligare - Oscar Walldén i VH-kassen mirakelräddade dock efter 14 minuters spel.

Spelet jämnade ut sig

I den andra perioden jämnade spelet ut sig. Och om Vimmerby kanske borde ha haft ledningen med ett par mål efter den första perioden, kan man inte säga att Tranås ledningsmål efter 16 minuter alls var orättvist då.

Målet föregicks av att Vimmerby fick ett par extremt långa byten i egen zon. Till slut kom ett felpass, som snappades upp av gästernas Petter Eklöf, som kom ren och avslutade distinkt.

0-2 mitt i VH-pressen

I den tredje perioden gav Vimmerby det verkligen en chans. Man tävlade och visade vilja. Men som så många gånger den här säsongen saknades förmågan i avsluten.

Närmare åtta minuter in i den tredje perioden kom matchens första utvisning. Mitt i VH-pressen, och strax efter laget hade bränt en dubbelchans de luxe, åkte Christoffer Rasch ut, och tolv sekunder senare var ställningen 0-2. Målskytt isens dominant, Fredrik Lindström, med ett dragskott som gick stolpe in.

Inget spel i Allettan

Christoffer Rasch revanscherade sig med knappa fem minuter kvar av matchen då han dundrade in 1-2 i powerplay, men bara en minut senare släcktes hemmalagets hopp då Tranås gjorde 3-1 efter svagt försvarsspel.

4-1 kom sedan efter 18.31 i tom kasse.

Förlusten innebär att Vimmerby nu med all sannolikhet inte kommer få spela i Allettan. Laget ligger nio poäng bakom Halmstad på femte plats med tre omgångar kvar att spela.