Annons:

Horsky nöjd med insatsen:

Phil Horsky var nöjd med insatsen mot Troja/Ljungby. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky nöjd med insatsen: "Förtjänade poängen"

Vimmerby Hockey tog en moralstärkande poäng borta mot Troja/Ljungby. VH hämtade upp 0-2 till 2-2 – men föll på straffar.
– Vi förtjänade den här poängen, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

VH-coachen Phil Horsky tryckte mycket på förberedelser inför matchen mot tabellettan Troja/Ljungby. Han fick också se ett VH-lag som hade gjort läxan.

– Vi startade väldigt bra och var inne i matchen direkt. Jag tycker att vi var bättre än dem i den första perioden, säger Horsky. 

Men det blev inte några mål i öppningstakten. Däremot hittade Troja/Ljungby nätet två gånger om i den andra perioden, som hemmalaget – som så många gånger förr – dominerade stort.

– De har kvalitet, vi fick kämpa och hade långa byten i försvarszon. Det är två enkla misstag som de utnyttjar. Jag tycker att vi måste spela smartare, byta bättre och spela enklare i den andra perioden. Vi vet att det blir svårt att byta på bortaplan mot ett så pass bra lag. Det är ett skickligt lag som har mycket puck.

"Kul för grabbarna"

Den tredje akten såg dock mer ut som den första och VH lyckades göra både 2-1 och 2-2 i numerärt överläge. Jakob Karlsson var målskytt båda gångerna.

– Väldigt kul för grabbarna att de kom tillbaka. Kul för "Jagge", kul för grabbarna. Det var inga typiska PP-mål, men vi går på kassen och det är attitydmål. Man går på kassen och man vill göra mål. Det gillar jag att se. 

VH hade sedan övertaget i förlängningen.

– Vi hade bra chans att vinna och vi förtjänade den här poängen. Vi gör det riktigt bra, vi var lite vassare och hade momentum på vår sidan. Sedan kan allt hända på straffar men vi var nära.

"Steg i rätt riktning"

Som helhet var Phil Horsky nöjd med prestationen.

– Det var en bra match, framför allt första och tredje. Det var ett steg i rätt riktning. Vi saknar några, men de som får chansen tar chansen. 

Samtliga spelare berömdes för matchen.

– Framför allt för förberedelserna. Första tio minuterna var riktigt bra.

Nu väntar HC Dalen i grundseriens sista omgång.

Fakta

Poäng VH: Jakob Karlsson (2+0), Pierre Gustavsson (0+1), Anton Carlsson (0+1), Mathias Wigley (0+1), Christoffer Rasch (0+1).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt