Annons:

Skytteligavinnaren Semjonov tackar lagkompisen för titeln

Tack vare tre poäng i gårdagens match mot HC Dalen tog Vimmerby Hockeys forward Roman Semjonov hem både mål- och poängligan i den södra Hockeyettan.

Skytteligavinnaren Semjonov tackar lagkompisen för titeln

Vimmerby Hockey har haft problem med målskyttet under säsongen. Ändå finns hela seriens mål- och poängkung i laget. Tack tre poäng igår la Roman Semjonov beslag på båda titlarna.
– Jag får tacka Cristoffer Rasch för det, säger han ödmjukt.

Annons:

Roman Semjonov värvades till Vimmerby Hockey inför den här säsongen som målskytt. Och nog har han levererat alltid.

När den södra Hockeyettan avslutades i går dunkade backen Christoffer Rasch in 7-2 med bara 53 sekunder kvar av hemmamatchen mot Dalen, och Semjonov svarade för assisten. Det var precis vad som behövdes för att lägga beslag på förstaplatsen i hela seriens poängliga.

"Tackar Rasch för sena målet" 

Med totalt 27 poäng på 22 matcher landade han lika som Mörrums Adam Ingvarsson och Hampus Melén, men med fler gjorda mål.

Inte nog med det, utan Semjonov tog också hem grundseriens skytteliga med sina 15 mål, följd av Mörrums Marcus Paulsson på tolv.

– Det där är inte något som jag tänkt på förrän nu på slutet. Men det är klart att det är roligt att vara med i toppen, och inför matchen i går visste jag om att jag var tvungen att göra minst tre poäng. Jag får helt enkelt tacka Rasch för det där sena målet, säger Roman Semjonov.

Hur ser du på din egen säsong hittills?

– Jag tycker ändå det har gått ganska bra. Jag började bra, hade en ganska lång svacka under slutet av oktober och en bit in i november, men sedan släppte det när jag gjorde två mål borta mot Tyringe. Det kan vara så små saker som gör det.

Gäller det även laget, tror du?

– Vi har ju haft det lite tunt med målskyttet, därför kan det ha varit jätteviktigt att vi fick in lite enkla mål i går mot HC Dalen. Vi har spelat ganska bra, men inte fått in pucken. Till slut satte det sig i skallen hos många, och vi som skulle göra det framåt gjorde det inte. Då drabbade det hela laget, men förhoppningsvis lossnar det nu.

Vad tror du om era chanser i Fortsättningsserien?

– Spelar vi som vi har gjort de senaste matcherna så har vi verkligen bra möjligheter. Nu fick vi med oss Kalmar istället för Halmstad till Fortsättningsserien, men det tror jag inte spelar någon roll. Positivt med kortare resor och roligare matcher, menar Roman Semjonov.

Och redan i dag drar hårdträningen inför omstarten den 28 december igång.

– Mmm… Det är jobbigt det där. Ett nödvändigt ont.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt