Annons:

Jumbon först ut på bortaturnén: ”De har inget att förlora längre”

Vimmerby har sju raka segrar i fortsättningsserien och möter jumbon Tyringe härnäst. Foto: Simon Henriksson/Arkiv

Jumbon först ut på bortaturnén: ”De har inget att förlora längre”

Vimmerby Hockey har spelat fem av sju matcher på hemmais och har sju raka vinster. Nu åker serieledaren iväg på tre raka bortamatcher – med start mot jumbon Tyringe. 
– Vi måste verkligen vara på från början, säger tränaren Phil Horsky. 

Annons:

Vimmerby Hockey har imponerat i fortsättningsserien, både offensivt och defensivt, och har bra självförtroende i allt de gör just nu. 

I gårdagens hemmamatch mot Mörrum kom sjunde raka segern där VH ledde med förkrossande 5–0 efter första perioden och vann till slut med 6–0. VH ligger etta i fortsättningsserien, sju poäng före Kalmar och elva poäng före Mörrum, med elva återstående matcher. 

– Det var en seger som alla andra med tre poäng. Det var kul att se. Vi var påkopplade från början så vi har gjort ett riktigt bra jobb i förberedelserna. Jag sa till grabbarna att matcher avgörs i förberedelserna och de hade förberett sig väl, säger Phil Horsky. 

Vimmerby chockade Mörrum i första perioden, var helt överlägset och målen trillade in i strid ström.  

– Det finns inget att klaga på, det var verkligen en jättebra period. Alla spelare var med, tog tag i taktpinnen direkt, visade vägen och satte tonen för hur matchen skulle se ut och hur vi ville uppträda, det gjorde vi väldigt bra, säger Horsky. 

Tre raka bortamatcher

Vimmerby har hittills spelat fem av sju matcher på hemmais och nu väntar tre raka bortamatcher med start mot Tyringe i morgon. Därefter väntar Kalmar borta på söndag och Hanhals borta på onsdag.

– Det är smådetaljer som ändras när man spelar på bortais men det är alltid så när jag scoutar motståndet. På bortaplan blir matchinledningen ännu viktigare. Vi kommer inte ändra alldeles för mycket, det är smådetaljer som vi justerar. Spelet på det stora hela kommer inte förändras.

Efter gårdagens överlägsna 6–0-seger var Horsky tydlig med att de har en tuff match mot jumbon Tyringe som nästa uppgift på schemat. Även om Tyringe står på två poäng efter sju omgångar och är 23 poäng efter VH i jakten på en playoffplats så vill han se samma hunger som i tidigare matcher. 

– Tyringe är luriga och har inget att förlora längre. Det har gått mindre bra för dem, det vet alla. De har ändå kvaliteter i sitt lag, åker mycket skridskor och spelar desperat hockey. Vi måste verkligen vara på från början.

Kort återhämtningspass i dag

Horsky har respekt för Tyringe, som har tagit ledningen och tappat till förlust i några fortsättningsserien. I senaste matchen mot Kalmar var det inget snack om saken, Kalmar vann med solklara 7–1. 

– Vi kommer inte göra misstaget med att ta matchen för lätt. Direkt efter gårdagens match sa jag till grabbarna att matchen mot Tyringe börjar nu. Vi behöver ha rätt attityd, den är lika viktig som matcherna mot Kalmar och Mörrum. Vi är en maskin som kör. Vi kommer inte göra misstaget och ta det för lätt, absolut inte. Det blir tufft.  

I dag körde VH ett kortare återhämtningspass och några spelare fick ledigt för att vila upp sig inför morgondagens match i Skåne. Tomas Rydén har stått alla sju matcher i fortsättningsserien och Horsky har inte bestämt sig för vem som vaktar målet mot Tyringe. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt