TAJTARE ÄN VÄNTAT – MEN VH TOG ÅTTONDE RAKA

VH besegrade Tyringe med 4-3. Foto: Arkivbild

Superjumbon Tyringe utan seger mot obesegrade Vimmerby Hockey. Men det blev betydligt jämnare än väntat. VH lyckades till slut ta tre poäng och den åttonde raka segern.

Tyringe chockade Vimmerby och tog ledningen med 1-0 redan efter 41 sekunder. Vimmerby lät sig dock inte chockas – redan 30 sekunder senare kom 1-1. Anton Carlsson kvitterade framspelad av Roman Semjonov och Christoffer Rasch.

Hemmalaget hängde med väl i den första perioden och tog åter ledningen när knappt tio minuter spelats.

Med sex minuter kvar fick VH chansen i numerärt överläge och då small det. Anton Carlsson gjorde sitt andra för dagen och utjämnade till 2-2.

Innan perioden var över hann även Niklas Salo med att ge Vimmerby ledningen för första gången i matchen, 3-2.

Missad straff

Fyra minuter in i den andra perioden utökade sedan VH till 4-2 och ett ryck såg ut att vara på väg. Herman Johansson gjorde mål för andra matchen i rad.

Tvåmålsledningen stod sig inte länge. Bara drygt minuten senare reducerade Tyringe till 4-3 och väckte liv i matchen igen. I slutet av den andra perioden fick också hemmalaget straff. Bálint Horvath lyckades inte överlista Tomas Rydén och VH kunde gå till periodvila i ledning.

Höll undan

I den tredje perioden drog VH på sig ett par utvisningar, men Tyringe lyckades inte utnyttja chanserna i sex mot fem. Vimmerby höll undan och vann med 4-3 borta mot Tyringe, klubbens åttonde raka seger i fortsättningsserien.

Kalmar vann borta mot Borås och VH:s sjupoängsförsprång består alltjämt.

Mer om matchen senare.

Poäng VH: Anton Carlsson (2+0), Niklas Salo (1+1), Herman Johansson (1+0), Christoffer Rasch (0+3), Jakob Karlsson (0+1), Roman Semjonov (0+1), Kristoff Kontos (0+1), Max Popovic (0+1).