Annons:

VH starkast i seriefinalen:

Phil Horsky var stolt över sina spelare efter segern mot Kalmar.

VH starkast i seriefinalen: "Stolt över grabbarna"

Vimmerby Hockey kan inte besegras för tillfället. Borta mot jagande Kalmar HC blev det seger med 5-3.
– Vi var missnöjda efter matchen mot Tyringe, men spelarna svarade på helt rätt sätt, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey har verkligen kopplat ett järngrepp om playoffplatsen i fortsättningsserien. Den mycket betydelsefulla bortamatchen mot Kalmar slutade med seger. Det gör att VH är tio poäng före Kalmar inför återstoden av serien. 

– Vilken match killarna gör. Kalmar är så bra, de är så skickliga i offensiven och deras försvar är också bra. Jag är verkligen stolt över grabbarna, vi ligger under med 1-0, men kommer tillbaka. Grabbarna visar moral, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Vimmerby drabbades av matchens första utvisning efter fem minuter och 41 sekunder. I efterdyningarna av det numerära överläget – bara sekunder efter att VH blivit fulltaligt – gjorde Johan Järlefelt 1-0 för Kalmar. 

Underläget stod sig inte länge. Vimmerby kunde kvittera en dryg minut senare genom Nils Rygaard, vilket var hans första mål i VH-tröjan. Två och en halv minut senare tog VH också ledningen. Niklas Salo gjorde sitt femte i fortsättningsserien och Vimmerby ledde med 2-1. Ett resultat som också stod sig till periodvilan.

– I första och tredje var vi det bättre laget. I andra fick vi lite långa byten och de fick mer press på oss. Vi fick spela i tre mot fem i två minuter och det tar mycket energi. Vi gjorde det bra, men de fick momentum av det. Jag tycker ändå att vi var stabila och hade bra koll även om de var desperata. Men de är skickliga och bra, så det var svårt. Rydén (Tomas) och försvaret var jättebra i den andra perioden. Det var grunden till att vi kunde vinna matchen.

"Får inte bli bekväma"

Det blev varsitt mål i den andra perioden och VH hade 3-2 inför den avslutande akten. Vimmerby gjorde 4-2, men den tvåmålsledningen stod sig bara några sekunder. I slutet kunde Max Popovic sätta helt avgörande 5-3 i öppen kasse. 

Efter den nionde raka segern är VH tio poäng före Kalmar.

– Det är nio matcher kvar, 27 poäng att spela om och mycket hockey att spela. Vi ska möta Kalmar en gång till och vi får inte göra misstaget att bli bekväma. Vi måste vilja vinna nästa byte hela tiden, vinna nästa period och nästa match. Det måste vara vårt mindset. Det ser bra ut, men att det gör det hjälper oss inte med det dagliga abetet, säger Horsky och fortsätter:

– Vi ska njuta av den här insatsen nu, spelarna får ledigt i morgon, men på tisdag kommer de till jobbet och då är det fullt fokus på Hanhals. 

Varför går det inte att besegra Vimmerby just nu?

– Jag kan inte prata för de andra lagen, men vi har jobbat på och utvecklats. Det är en process och många spelare har tagit stora kliv de senaste veckorna. Vi har hittat bra roller för alla och grabbarna accepterar sina roller. Det är det dagliga arbetet det handlar om. 

"Hade ett bra snack"

Phil Horsky var nöjd med många VH-spelare i den nionde segermatchen.

– Det var en kämpainsats och det var kul att se. Insatsen mot Tyringe var den bästa förberedelsen vi kunde få. Vi var missnöjda trots segern, hade ett bra snack om att vi måste ta ansvar i förberedelserna och det var nog det bästa som kunde hända. Spelarna svarade på helt rätt sätt och det var kul att se. 

Fakta

Poäng VH: Nils Rygaard (1+1), Niklas Salo (1+0), Pierre Gustavsson (1+0), Wilmer Lindblad (1+0) Max Popovic (1+0), Pelle Ström (0+2), Kristoff Kontos (0+2), Anton Carlsson (0+1), Oskar Carlsson (0+1), Linus Ljung (0+1).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt