TIONDE RAKA SEGERN FÖR VH - NU ÄR PLAYOFF NÄRA

Segertåget Vimmerby Hockey fortsätter att lämna station efter station med tre nylastade poäng. I kväll kom tionde raka segern i Hockeyettans vårseries tionde omgång (5-2 borta mot Hanhals), samtidigt som tvåan Kalmar förlorade.

Men serieledande Vimmerby kunde inte ha fått en sämre start på matchen. Spelmässigt visserligen bra, men redan efter mindre än fyra minuter hade hemmalaget tagit ledningen med 2-0.

VH blev dock inte stressat. Laget malde på, tog över, och var stundtals överlägset under resten av perioden.

Kraftig VH-dominans

Tack vare två mål inom loppet av drygt en halv minut – två snabba spelomställningar där Mattias Wigley och Niklas Salo nätade – var man målmässigt ikapp efter drygt 13 minuter.

I slutet av den första perioden dominerade Vimmerby kraftigt och skapade flera bra chanser. Närmast var Pelle Ström med ett hårt backskott klockrent i ribban.

Karlsson bakom ledningen

Fem minuter in i den andra perioden drog hemmalaget på sig matchens första utvisning. Bara några sekunder senare dunkade Vimmerbys Oskar Carlsson upp 3-2 i nättaket, vackert assisterad av Niklas Salo och Jakob Karlsson.

Även matchens andra powerplay blev lyckosamt för Vimmerby, och återigen hade Jakob Karlsson en stor del i det. Karlsson fångade pucken vid ena stolpen, gick runt målet, höll i och pricksköt sedan in 4-2.

Spelade av matchen

I den tredje perioden var det ett tröttkört hemmalag (saknade flera ordinarie spelare i kväll, bland annat VH-bekantingen David Stenbacka) som hade en övermäktig uppgift.

Vimmerby spelade kontrollerat och segern var aldrig i närheten av i fara.

Istället kom 5-2 efter ett självmål i den tomma Hanhals-kassen med två minuter kvar. Målet fick VH:s Nils Rygaard.

Stor serieledning

I Vimmerby är det svårt att inte imponeras av kedjan med Kontos, Salo och Rygaard. Plus också till Jakob Karlsson och backarna Oskar Carlsson och Wilmer Lindblad.

I och med segern, och kvällens övriga resultat (tabelltvåan Kalmar föll mot Dalen), har Vimmerby Hockey nu hela 13 poängs försprång ner till KHC. Åtta omgångar återstår, och en playoff-plats till den allsvenska kvalserien kommer allt närmare.