Annons:

Ny seger - då ser VH-tränaren fram emot full hemmahall på fredag

Foto: Ossian Mathiasson

Ny seger - då ser VH-tränaren fram emot full hemmahall på fredag

Tio raka segrar. Men Vimmerby Hockey vill så klart ha mer.
– Vi kommer bli jagade, men ska göra allt för att ge en fullsatt hemmahall den elfte på fredag, säger VH-tränaren Phil Horsky inför ”enkronasmatchen” mot HC Dalen.

Annons:

Bortsett från några minuter i inledningen av kvällens bortamatch mot Hanhals, gjorde Vimmerby Hockey en mycket stabil insats. För även om VH satte högsta fart och tryckte på i inledningen, var ställningen 2-0 till hemmalaget redan efter drygt tre minuter.

"Svårspelat och lurigt lag"

– Jag tycker att det var lite orättvist. Vi började bra, men de hade tvåmålsledning efter två fantastiskt bra avslut.  Därefter visar grabbarna riktigt bra moral, säger Vimmerbys tränare Phil Horsky.

Fem raka VH-mål skrev slutresultatet till 2-5. På det hela taget rättvisande siffror.

– Hanhals är ett svårspelat och lurigt lag. De har så mycket energi, pressar och kör. Men jag tycker att vi hanterar det jättebra.

"Killarna är trötta på mig" 

Åtta omgångar återstår av Hockeyettan Södra vår. Med idel segrar de första tio omgångarna toppar Vimmerby på 34 poäng, hela 13 pinnar före tvåan Kalmar som förlorade med 4-1 borta mot HC Dalen i kväll.

– För vår del handlar det nu mycket om det mentala – att vi visar bra vanor hela tiden. Det gör verkligen killarna, och det imponerar på mig. De kör på som en maskin – vill vinna nästa byte, nästa match.

– Det är så oerhört viktigt att skapa en vinnarkultur – att aldrig vara nöjda. Det finns alltid någonting att förbättra, även om killarna blir trötta på mig när jag tjatar om det, skrattar Horsky.

 

Dina tankar inför fredagens hemmamatch mot HC Dalen?

 – En otroligt rolig och viktig match. Dalen vann mot Kalmar i kväll, så det kommer bli väldigt tufft för oss. De kommer jaga oss, men vi är redo. Jag förväntar mig en fullsatt hemmahall (drygt 1 800 personer) när det är ”enkronasmatch”. Det kommer det att bli, och vi kommer behöva det.

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt