Annons:

Horsky efter trendbrottet:

Phil Horsky var nöjd efter 3-0-segern. Foto: Simon Henriksson

Horsky efter trendbrottet: "Skönt att få bekräftelse"

Vimmerby Hockey plockade tre poäng i hemmamatchen mot Tyringe. Det var ett behövligt trendbrott för VH.
– Jag är jättestolt över hur vi hanterade den här matchen, säger Phil Horsky. 

Annons:

Efter tre raka förluster var Vimmerby Hockey i skriande poängbehov hemma mot dunderjumbon Tyringe. Med ett ledningsmål efter 26 sekunder fick ett segertörstande Vimmerby precis den matchinledning man behövde. 

– Vi skulle visa att vi spelade hemma, sätta hög press omgående och sätta in tacklingar direkt. Vi gjorde det bra och det var en bra inledning. I vår situation var det skönt att ta ledningen och det var viktigt och kul för grabbarna. Jag gillar vad jag har sett i de andra matcherna också sett till processen. Det är många spelare som tar stora steg framåt, säger tränaren Phil Horsky. 

"Svåra att möta"

Trots en uppsjö av målchanser hittade VH inte nätet någon mer gång öppningsakten. 2-0 kom istället i den andra akten efter att Roman Semjonov serverat Jakob Karlsson öppet mål. 

– Jag tycker vi spelar bra. Vi gör det riktigt bra i anfallszon, framför allt i första perioden. I den andra blev det lite mer böljande spel, men jag tycker att vi gör det bra. Tyringe är ett underskattat lag. De är snabba, de har bra fart, de är svåra att möta. 

I den tredje perioden såg Kristoff Kontos till att göra 3-0 för hemmalaget. 

– Vi vann en mot en-kamperna, vi slog dem på in- och utsidan. Grabbarna var fräscha, heta och vi hade en växel till. Viljan fanns verkligen och vi fick utdelning. Vi spelade också solitt i försvarsspelet. 

"Psykologisk fördel"

Tyringe fick två långa chanser i fem mot tre och Phil Horsky var återigen inte helt nöjd med utvisningsantalet.

– Vi får många utvisningar, det är svårt. Jag förstår att grabbarna blir frustrerade, men vi gör det bra och Rydén (Tomas) gör det riktigt bra. Boxplay var väldigt, väldigt bra. Det var kul att se hur grabbarna offrade sig och det är bra för moralen. Vi vet att när vi gör de sakerna bra, får vi utdelning. Vi kunde ha gjort fler mål, men Tyringe är svåra att spela mot, säger Phil Horsky. 

Hur viktigt är det att få med sig tre poäng och en nolla inför matchen mot Kalmar?

– Det är kul, både för Rydén och för hela laget. Vi har förtjänat mer i de andra matcherna, men det är skönt när man får bekräftelse på det man gör. Jag är jättestolt över hur vi hanterade den här matchen. 

I ärlighetens namn var fredagens match mot Tyringe endast en aptitretare inför söndagens seriefinal mot Kalmar HC. Eftersom både VH och Kalmar vann kvarstår avståndet på fem poäng. 

– Kalmar måste vinna, det är lite psykologisk fördel för oss. Vi måste inte vinna, även om det är en viktig match för oss också. Vi har hemmaplansfördel och jag hoppas på mycket publik och en riktigt bra match.

Hur blir helgen fram tills matchen?

– Grabbarna får ledigt i morgon, så att de kan sova och återhämta sig. Sedan har vi värmning söndag morgon och då förbereder vi oss inför Kalmar. Det ska bli kul på söndag. 

Fakta

Poäng VH: Kristoff Kontos (1+1), Nils Rygaard (1+1), Jakob Karlsson (1+0), Niklas Salo (0+2), Roman Semjonov (0+1), Anton Carlsson (0+1).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt