Annons:

Backklippan:

Oskar Carlsson svarade för en riktigt stark insats från sin backplats.

Backklippan: "Jävligt skönt att få med oss tre poäng"

Vimmerby Hockeys Oskar Carlsson är ofta bra. I seriefinalen mot Kalmar var han briljant. 
I 5-2-segern stod han för två assists och en oerhört stabil insats över hela isen. 

Annons:

- Det känns jävligt bra. Jävligt skönt att få med oss tre poäng. Jag tycker vi går ut från start och visar att vi ska ha tre poäng. Vi har kommit ut så några matcher och pumpat på. De har några backar som är lite sega och det gynnar oss när vi får det trycket på dem, säger Carlsson strax efter slutsignalen. 

Gick ut från start ja, det kan man lugnt säga att VH gjorde. 18-1 i skott, överlägset spelmässigt och 1-0 efter 20 minuter.

"Onödigt spännande"

Det blev dock mer spännande än den första perioden antydde. Kalmar plockade ut målvakten med drygt nio (!!!) minuter kvar och reducerade två gånger om till 3-2.

- Det blev lite onödigt spännande. De får några skitpuckar som kommer in, men de gör det bra också, då blir det lite nerv i det. Skönt att kunna hålla undan.

"En vinst till så..."

Seriesegern är inte klar, men inte långt därifrån. Med nio poäng kvar att spela om har VH åtta poängs försprång till Kalmar. 

- En vinst till så. Det är inte klart än, men Tranås är alltid kul att möta, säger Carlsson när vi pratar eventuellt playoffspel.

Om sin egen insats säger han följande:

- Stabilt. Det var bra över hela banan, skönt att göra en bra match. Hela laget gör det bra.

Två poäng till krävs

Ja, det kan man lugnt säga. En mycket stark insats av Vimmerby Hockey inför drygt 900 åskådare. Två poäng till krävs för att seriesegern ska vara klar. Hanhals borta, Dalen hemma och Borås borta återstår, samtidigt som Kalmar måste ta maximala nio poäng.

Det är inte klart än, men det ser ljust ut.

Viktor Allvin

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt