Annons:

VH kan säkra avancemang vid två poäng:

Eddie Levin finns med i VH-truppen även mot Hanhals. Foto: Arkivbild

VH kan säkra avancemang vid två poäng: "Finns inget att spara på"

Två poäng. Det är vad Vimmerby Hockey behöver på de tre sista omgångarna. Helst vill man förstås avgöra serien redan mot Hanhals i morgon.
– Det är ett jättefint läge, men det är upp till oss nu, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Mycket talar för att Vimmerby Hockey räddar upp säsongen genom att ta sig till playoffspelet trots att man för första gången någonsin i division 1 missade Allettan.

Efter söndagens viktiga seger mot Kalmar HC har VH nu tre matchbollar på sig att avgöra striden. 

– Det är ett jättefint läge, men det är upp till oss nu. Det är klart att vi vill avgöra redan mot Hanhals, men det är ett svårt lag att möta. De är inte klara än, så de spelar för att undvika stress, de kommer köra, de kommer vara desperata, det vet vi om. Det blir ingen lätt kväll, säger Phil Horsky. 

Förberedelserna blir avgörande, menar VH-tränaren.

– Det finns inget att spara på, vi är inte klara än. Hanhals har mycket fart och det gäller för oss att ha tålamod. Vi ska spela vårt spel och inte falla i fällan, så att det blir böljande spel. Vi behöver vara strukturerade, redo från början och slå deras press. Det finns inga ursäkter, vi måste förbereda oss bra. Laget har mycket självförtroende nu och det förtjänar vi. 

Levin med igen

Senast lagen möttes i Kungsbacka vann Vimmerby visserligen med 5-2, men hamnade i ett tidigt 2-0-underläge.

– Vi behöver få en bättre start än senast där. Spelar vi taktiskt och disciplinerat är vi svåra att möta och då är vi det bättre laget över fyra kedjor. Vi behöver följa gameplanen och vara noggranna i förberedelserna och på isen, det kommer bli nyckeln. 

Oliver Kempainen har ådragit sig en underkroppsskada och finns inte med. Vimmerby får därför låna Eddie Levin ytterligare en match. Tobias Fridh är också tillbaka, men Max Popovic är fortfarande utanför laget på grund av skada. Tomas Rydén kommer vakta kassen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt