Annons:

Horskys VH redo:

Foto: Ossian Mathiasson

Horskys VH redo: "Vi kommer med stort självförtroende"

Kallinge/Ronneby klarades av i playoff 1. Nästa hinder på Vimmerby Hockeys resa mot den allsvenska kvalserien är Huddinge. Matchserien inleds i Vimmerby ishall på tisdagskvällen.
– Vi kommer med ett stort självförtroende, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Förberedelserna inför playoff 2 till den allsvenska kvalserien är avklarade. Ett lugnt träningspass på måndagseftermiddagen följdes av en gemensam videogenomgång av motståndaren Huddinge – det tungt favorittippade laget från den östra Hockeyettan.

På tisdagskvällen är det dags för match ett. Match två, och en eventuell tredje och avgörande match, spelas i Björkängshallen i Huddinge på fredag och lördag.

"Körde över dem"

– Vi har en bra stämning i truppen och kommer med ett stort självförtroende och stor glädje. Insatsen i de tre matcherna mot KRIF var stark. Att komma tillbaka och vända efter förlusten i den första matchen var riktigt bra, säger Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky.

– Men jag tycker att det egentligen aldrig var något snack. Ju längre matchserien gick, desto starkare blev vi. Vi läste av dem ganska bra och tog ur dem det taktiska. Vi körde över dem med tro, vilja och karaktär.

"Påminner om KRIF" 

Phil Horsky har haft ett par dagar på sig att kartlägga tisdagens motståndare Huddinge. Och självklart har det blivit mycket video, inkluderat en noggrann genomgång tillsammans med spelare på måndagskvällen.

– Huddinge påminner en del om KRIF. De har en stark offensiv och vill spela mycket i anfallszon. Skillnaden är dock framför allt att Huddinge har en bredare spets i offensiven, säger Horsky.

– Å andra sidan är det så, att när man är så pass offensiv så måste man ge upp en del av det defensiva arbetet, och det ska vi försöka utnyttja.

Popovic tillbaka

I morgon finns samtliga Vimmerby Hockeys spelare tillgängliga. Det innebär att tidigare skadade forwarden Max Popovic är tillbaka igen.

– Han kommer inleda som 13:e forward. I övrigt är formationerna desamma som i bortamatcherna mot KRIF. De förändringar vi gjorde då slog verkligen väl ut. Tomas Rydén kommer vakta målet, berättar Phil Horsky

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt