Annons:

Profilerna tippar: Så går det för Vimmerby i playoff 3

Helen Nilsson, Linus Hultström, Jesper Svensson och Greta Koponen är några av de profiler som vi låtit tippa utgången av playoff 3-mötet. Bilden är ett montage. Foto: Arkivbild

Profilerna tippar: Så går det för Vimmerby i playoff 3

I kväll möts Vimmerby Hockey och Hudiksvalls HC i den första av eventuellt tre matcher i playoff 3. Vinner Vimmerby matchserien har den här upplagan blivit historisk. Vi lät politiker, idrottsprofiler, en SHL-back och en av världens bästa bowlare tippa utgången.

Annons:

För tredje gången i klubbens historia spelar Vimmerby Hockey playoff 3. Det är det sista hindret innan en kvalserie till Hockeyallsvenskan väntar.

Två gånger tidigare har Vimmerby fallit på målsnöret – båda gångerna mot Kristianstads IK. 

Hur går det den här gången när Hudiksvall väntar? Vi ställde frågan till flera lokala profiler inför matchen och här är svaren:

* Linus Hultström, Vimmerbyfostrad SHL-back med landslagsmeriter. 

– Jag tror att Vimmerby har goda chanser att ta sig vidare till kvalserien. Jag ser fram emot att se Vimmerby spöa AIK på Hovet om några veckor. 

– 2-0 till Vimmerby blir det.

* Helen Nilsson, socialdemokratiskt oppositionsråd.

– Nu känner jag att det blåser positiva vindar, så det går inte att tro något annat än att Vimmerby går vidare. Jag tror faktiskt att jag ska kolla hemmamatchen, men när de spelar matcher annars så hänger jag med i media. Jag tror att de slår ut Hudiksvall.

– Jag tror att det blir jämnt, 2-1 i matcher.

* Jesper Svensson, VH-supporter och världsstjärna i bowling.

– Jag har ju fått följa matcherna via stream, men tycker laget ser fantastiskt samspelta ut och de verkar trivas i tillvaron. En lagmaskin som detta Vimmerbylag har växt fram till är inte att leka med för Hudiksvall. 

– Tror Vimmerby med 2-1 i matcher.

* Jacob Isaksson, före detta spelare i Vimmerby Hockey och numera bosatt i huvudstaden.

– Jag tror att Vimmerby tar sig vidare. Jag har sett de två senaste playoffmatcherna mot Huddinge och jag tycker att de har en bra struktur i sitt försvarsspel och att de har haft en bättre offensiv än vad jag såg i julas. "Rydda" (Tomas Rydén) är en stor nyckel också. 

– Det blir 2-0 till VH. 

* Jeff Hällegard, före detta Vimmerbytränare.

– Självklart följer jag Vimmerby. De har gjort det riktigt bra och jag är inte överraskad. Jag trodde de skulle slå ut Huddinge och jag tror att de har goda möjligheter att slå ut Hudiksvall också. Jag tycker att det är jätteroligt att det går bra, jag vet om intresset för hockey i Vimmerby och det är bara roligt.

– Vimmerby vinner två raka. Borta vinner de med uddamålet.

* Frida Sethsson, hockeyintresserad bowlingspelare i Vimmerby BK.

– Jag tror att de har bra chans. Med det självförtroendet och det momentum de har skapat nu, så kommer de att lösa det. Grunden med lokala spelare lett av trollkarlen Horsky tror jag är det vinnande konceptet. 

– Jag tror på 2-1 i matcher till Vimmerby.

* Markus Modigs, VH-produkt som spelar för IK Oskarshamn i SHL.

– Jag tror att jag har sett lite för lite egentligen, men jag har pratat med några av grabbarna och de verkar ha gott stäm. Målvaktsspelet har fungerat och de har alla nycklar för att gå långt. Jag tror på grabbarna, det finns stora chanser och de går till kvalserien. Jag följer med rätt mycket, läser och tittar statistik. Jag hoppas kunna kolla lite om de går till kvalserien.

– 2-0 till Vimmerby. Jag tippar lite med hjärtat.

* Linus Johansson, före detta sportjournalist.

– Jag vet inte jättemycket om Hudiksvall, men jag tror att Vimmerby löser det. Nyckeln är att vinna hemmamatchen och jag tror att Phil Horskys taktiska driv och den tydlighet han förmedlar till spelarna blir avgörande. 

– Det blir en rysare som avgörs på lördag, det kan bli en lång förlängning i tredje matchen. 2-1 i matcher.

* Greta Koponen, fotbollsspelare i Vimmerby IF från hockeytokig familj.

– Jag tror att Vimmerby har goda chanser efter all medgång de haft genom playoff. 

– Det blir tre matcher, vinst hemma och till slut 2-1 i matcher.

Jacob Käll, centerpartistiskt kommunalråd.

– Jag tror att det är stora chanser att gå vidare. 

– Det blir 2-1 – med en hemmaseger i kväll.

Eric Karlsson, förde Vimmerby till playoff 3 för första gången. Numera i Karlskrona HK:s organisation.

– Jag är övertygad om att VH har väldigt goda chanser att vinna. Vimmerby har en fantastisk struktur och har nu även skapat en vinnarkänsla.

– 2-1 i matcher till Vimmerby.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt