Annons:

Succétränaren öppnar för fortsättning – vill ändå avvakta

Phil Horsky funderar över sin framtid och kan tänka sig att stanna kvar i Vimmerby Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Succétränaren öppnar för fortsättning – vill ändå avvakta

Phil Horskys betydelse för Vimmerby Hockeys resultat är stor. Vad som händer nästa säsong är oklart men han kan tänka sig att stanna kvar. 
– Jag är absolut intresserad och kan tänka mig att stanna, säger Phil Horsky.

Annons:

Phil Horskys arbete med disciplin och tydlighet i Vimmerby Hockey har hyllats många gånger. Under hans första säsong med Vimmerby 2018/19 förde han klubben till playoff 3 och tog i början av maj 2019 över Karlskrona HK i allsvenskan. 

Han lämnade Blekingelaget redan innan säsongen börjat och återvände sedan till Vimmerby där han vände på hela skutan och tog klubben till playoff 3 innan coronavirusets framfart stängde ner resten av säsongen.

"Vimmerby är med på min lista"

Hans kontrakt med föreningen har gått ut och just nu funderar Horsky som mest över sin framtid från hemmet i Örebro. En fortsättning i Vimmerby är ett alternativ. 

– Jag är absolut intresserad, jag har fått ett kontraktsförslag och har en kontinuerlig dialog med ”Mogge” (Morgan Persson). Vi pratar nästan varje dag. Vi får se, jag vill avvakta. Men Vimmerby är med på min lista, det är helt klart. Vimmerby har alltid en plats i mitt hjärta, säger Phil Horsky. 

Vad finns det för andra alternativ?

– Jag har en plan med målsättningar i mitt liv men det finns inget som säger att jag måste dit. Jag har lärt mig mycket de senaste åren men jag vill avvakta och ha is i magen. Det finns lite intresse men det är inget som säger att jag måste dit eller så. Jag känner att jag vill avvakta och se vad som händer men för Vimmerbys skull vill jag inte vänta för länge, säger Phil Horsky. 

"Snack om veckor"

Horsky berättar det finns intresse från både svenska och utländska klubbar men vill inte precisera det mer än så. 

– Det är inget som jag vill prata om just nu. Jag vill avvakta och ha is i magen. Det finns intresse och jag vill lyssna på allt. I Hockeyallsvenskan har många klubbar gjort klart med huvudtränare.

När kommer ditt besked?

– Det är snack om veckor. Det kommer så snart som möjligt. Jag har kontakt med ”Mogge” och jag är ganska rak och säger vad jag tycker och känner. Jag har sagt till honom att det absolut finns en bra chans att jag kommer tillbaka.

"Målvaktstränare ska jag inte vara"

I fjol tog han över Karlskrona i början av maj men hans beslut kommer tidigare i år. 

– Jag väntade väldigt länge, det vill jag undvika i år. Jag vill inte dra ut på det för länge. 

Vill du helst vara huvudtränare eller är det aktuellt med andra uppdrag?

– Det spelar ingen roll för mig, jag är prestigelös. Jag är kanske lite mer av en huvudtränare med tanke på min personlighet men jag kan absolut tänka mig att jobba som assisterande tränare eller J20-tränare. Målvaktstränare ska jag inte vara dock. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt