Annons:

Tidigare VH-backen tillbaka i svensk hockey

Kalle Johansson, med ett förflutet i Vimmerby Hockey, är klar för Björklöven. Foto: Arkivbild

Tidigare VH-backen tillbaka i svensk hockey

Kalle Johansson, med en säsong i Vimmerby Hockey på kontot, är tillbaka i svensk hockey efter lite mer än en säsong i Österrike. Ny klubbadress blir IF Björklöven i Hockeyallsvenskan. 

Annons:

Kalle Johansson kom till Vimmerby Hockey tillsammans med Petter Runesson och Kristoffer Backman från Östersunds IK inför säsongen 2016/17. 

Klassbacken gjorde inte mer än en säsong i Vimmerby innan han blev ett jagat villebråd bland klubbarna högre upp i seriesystemet. Han värvades av IK Oskarshamn till säsongen 2017/18 och backens gedigna spel och stora poängproduktion (37 poäng på 60 matcher) belönades med ett SHL-kontrakt med Växjö Lakers. 

Går till Björklöven

Det blev skralt med istid i SHL-klubben och efter en kort vända tillbaka till Oskarshamn lånades han ut till Graz i Österrike där han också blev kvar säsongen 2019/20. 

Nu är han tillbaka i svensk hockey och förstärker Björklövens allsvenska trupp.

”Kalle är en bra skridskoåkare och en väldigt spelskicklig back som kommer att passa in bra i sättet vi vill spela på. Jag hade honom i Oskarshamn där han hade en väldigt bra säsong som ledde till ett SHL-kontrakt och nu efter ett utlandsäventyr så är jag väldigt glad att han valde Björklöven när han och hans familj valde att flytta hem igen”, säger Björklövens sportchef Per Kenttä till Björklövens hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt