Annons:

ATG hoppar av som huvudsponsor för Hockeyettan

ATG har sagt upp sponsor- och rättighetsavtalen med Hockeyettan. Oenighet inom Hockeyettan anges som en starkt bidragande orsak till beslutet.

Annons:

Avtalen mellan Hockeyettan, där Vimmerby Hockey ingår som ett av 48 lag, och huvudsponsorn ATG var skrivna över tre år, men avslutas efter ett år.

– Vi fullföljer sponsorskapet ekonomiskt enligt avtal för säsongen 2019/2020. Tyvärr har inte samarbetet med Hockeyettan fungerat på önskat sätt vilket är en anledning till att vi avbryter samarbetet, säger Katarina Widman, Chief Commercial Officer på ATG, i ett pressmeddelande.

"Finns oenighet"

Enligt rättighetsavtalet med Hockeyettan ska ligaorganisationens klubbar bland annat leverera tv-sändningar från matcherna, något de allra flesta gjort under säsongen, men inte samtliga, skriver ATG.

– Tyvärr har det under säsongen funnits och finns fortfarande oenighet inom Hockeyettan rörande rättighetsavtalet vilket givetvis försvårar ett fungerande samarbete, avslutar Katarina Widman.

Oklart ekonomiskt tapp

När sponsoravtalet presenterades för åtta månader sedan beskrev Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing det så här:

– Vi är glada för att ha hittat en helhetslösning med en partner som har muskler inom både spel och tv-sändningar och dessutom med en stark folklig förankring i hela Sverige, säger Ronnie Glysing, ordförande Hockeyettan.

Hur stort Hockeyettans ekonomiska tapp blir är oklart. Några summor för sponsordealen har aldrig offentliggjorts.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt