Annons:

JUST NU: STJÄRNCENTERN KLAR FÖR VH

Victor Crus Rydberg är klar för Vimmerby Hockey. Foto: Linus Johansson

JUST NU: STJÄRNCENTERN KLAR FÖR VH

Dagens Vimmerby har vid flera tillfällen berättat att det varit på gång. Nu är den NHL-draftade centern Victor Crus Rydberg klar för klubben. – Det ser riktigt spännande ut. En anledning att jag valde Vimmerby var att jag tror att vi har en riktigt skön grupp på gång, med flera väldigt bra karaktärer, säger Victor Crus Rydberg.

Annons:

Redan den 29 april kunde Dagens Vimmerby avslöja att Vimmerby Hockey och Victor Crus Rydberg varit i kontakt med varandra. En knapp månad senare, den 21 maj, kunde vi avslöja att 21-årige Crus Rydberg fanns med på VH:s träningsläger.

Nu, ytterligare en månad senare, är Tingsrydssonen klar för klubben.

I Victor Crus Rydberg får Vimmerby Hockey in en riktig klasscenter. Han är draftad av NHL-klubben New York Islanders samt har ett 30-tal juniorlandskamper och ett U18-VM på meritlistan. Han har också två starka säsonger bakom sig i Nordamerika och OHL-laget Plymouth Whalers. 

– Jag lärde mig jättemycket i USA, både som spelare och människa. Det går lite snabbare där borta och det var väldigt lärorikt att testa på AHL. Framförallt lärde jag mig att skydda, hålla emot och flytta puck snabbt. Det har jag tagit med mig nu, säger Victor Crus Rydberg.

Den senaste säsongen spelade Victor Crus Rydberg med Vita Hästen i HockeyAllsvenskan. Där gjorde han tolv poäng på 45 matcher.

Saknas 20 000 - slog till ändå

Det är också klart att Victor Crus Rydberg blir den så kallade supporterspelaren i Vimmerby Hockey säsongen 16/17.

– Det känns riktigt bra att kunna knyta till oss en spelare av Victor Crus Rydbergs kaliber. När det gäller supporterinsamlingen vill vi tacka alla som bidragit hittills, men vi kommer inte att stänga den, utan den fortsätter tills vidare. Det fattas fortfarande cirka 20 000 kronor mot budget, men vi var tvungna att bestämma oss i dag om vi skulle slå till eller inte och då valde vi att göra det. Vi lämnar också en backplats öppen tills vi går på is. Victor har kapaciteten att vara en av Hockeyettans absolut bästa centrar, och han valde oss i konkurrens med flera andra starka klubbar, vi är mycket nöjda, säger Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt.

VH:s senaste nyförvärv vet förstås vilka krav som ställs på honom.

– Allt känns bara väldigt intressant. När jag pratade med Daniel Stolt första gången och fick höra deras plan och upplägg och vad de vill med mig, så var det inte så mycket mer att fundera över. Skönt att det äntligen är klart. Jag ska vara en producerande spelare i laget, den rollen har jag alltid haft. Jag hoppas att vi kan ha en riktigt stark säsong och potentialen finns för att vara ett av lagen som gör upp om plats i kvalserien kommande säsong, säger Victor Crus Rydberg.

Fakta

Vimmerby Hockey 16/17:
Klara nyförvärv:
Thim Skog (b) Boro/Vetlanda, Mattias Magnusson (mv) HV 71 J20, Hampus Berg (b) Haninge Anchors, David Stenbacka (fw) Tyringe SoSS, Viktor Kokman (mv) Borlänge HF, Razmuz Waxin Engback (fw) Vallentuna BK, Oskar Carlsson (c) Södertälje SK, Viktor Hällegard (b) Huddinge IK och Dennis Fröland (b) Varberg Vipers, Karl Johansson (b), Petter Runesson (b) och Kristoffer Backman (f) från Ostersunds IK, Markus Modigs (fw) Almtuna IS, Victor Crus Rydberg (c) Vita Hästen.
Klara förlängningar: Hampus Harlestam (c), Jesper Kokkonen (fw), Anton Carlsson (fw), Oscar Josefsson (fw), Mattias Wigley (c), Robin Kokkonen (f), Pelle Ström (b), Helge Holmstrand (b). 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt