Annons:

Harlestam: ”Kroppen känns mycket bättre i år”

Hampus Harlestam tycker att han är bättre tränad än tidigare. Foto: Linus Johansson

Harlestam: ”Kroppen känns mycket bättre i år”

Fysträningen under ledning av Jonas Engback ger resultat. Det tycker Vimmerby Hockeys Hampus Harlestam. – Kroppen känns mycket bättre i år, säger den spelskicklige centern.

Annons:

Som ni kunde läsa tidigare i dag så drillas Vimmerby Hockeys Stockholmsbaserade spelare hårt av fystränaren Jonas Engback. En som gillar träningen är Hampus Harlestam.

– Det bästa hade förstås varit om hela laget hade kunnat köra tillsammans. Men nu har vi fått göra så här istället och det känns väldigt bra. Vi har dessutom blivit en tajt grupp, säger Hampus Harlestam.

Blir mer tävling

Förra året tränade Harlestam på egen hand vid den här tiden på året. Men att träna i grupp ger förstås flera positiva aspekter.

– När man tränar tillsammans blir det lite mer tävling av allting. Vi triggar varandra och Jonas är där och triggar också. Det borde ge oss några procent till. Jag hade hört talas om Jonas tidigare. Han är väldigt noggrann med att träningen ska passa oss som hockeyspelare, att det vi gör nu ska hjälpa oss på isen.

Explosivare och snabbare

För Hampus Harlestam har det också inneburit en ny typ av träning.

– Vi kör mycket explosivitet och hopp. Sånt brukar jag inte köra själv på sommaren. Det är något nytt för mig och det känns bättre.

Är du bättre tränad i år?

– Kroppen känns mycket bättre. Jag är bättre tränad än vad jag var vid samma tidpunkt förra året. Jag märker att jag har blivit explosivare och snabbare, säger Hampus Harlestam.

Mer press i år

Som många andra tror Hampus Harlestam att Vimmerby Hockey går en bra säsong till mötes.

– Jag är ännu mer spänd och så än vad jag var inför förra säsongen. Som alla andra märker jag ju vilka spelare vi har fått in. Det är olika spelartyper med mycket talang. Alla känns ödmjuka och det bådar gott. Förra året var vi mer en joker, i år kommer det bli mer press på oss att vara med i toppen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt