Annons:

Backen funderar över sin framtid:

Christoffer Rasch har inte har bestämt sig för om det blir en fortsättning i Vimmerby Hockey eller inte. Foto: Ossian Mathiasson

Backen funderar över sin framtid: "Vill vänta lite till"

Vimmerby Hockey vill plocka in en back till. Fjolårssäsongens succéback Christoffer Rasch funderar alltjämt över sin framtid. 
– Jag vill vänta lite till, säger backen till Dagens Vimmerby. 

Annons:

18 spelare är efter Jakob Karlssons positiva fortsättningsbesked klara för Vimmerby Hockey inför kommande säsong. Morgan Persson har ambitionen att plocka in 3–4 spelare till, nämligen en back, en center och en-två forwards. 

"Jag vill vänta lite till"

Den norske backen Christoffer Rasch imponerade stort i VH-dressen under den gångna säsongen med 29 poäng (9+20) på 41 matcher. Om han återvänder till Småland är inte klart än. 

– Vimmerby Hockey är fortfarande aktuellt för mig. Det finns många plus med VH och det ser ut som att det blir ett riktigt bra lag nästa säsong och Phil (Horsky) är kvar. Det är en väldigt skicklig tränare som betyder mycket, säger Christoffer Rasch. 

Vad är det som gör att du inte har bestämt dig om nästa säsong?

– Jag vill vänta lite till och jag har respekt för att inte Vimmerby kan vänta på mig hur länge som helst. Men som jag ser det så är Vimmerby fortfarande ett jättebra alternativ men jag är tvungen att vänta, säger Rasch. 

Är det besked från allsvenska klubbar som du inväntar?

– Det handlar mest om att jag vill vänta och se, det är så det är. Jag trivdes väldigt bra i Vimmerby, både i staden och laget. Det är så synd att det blev som det blev. Jag kände att vi var så oerhört starka mot slutet av säsongen och det var så kul att spela. Och fansen var helt magiska, både hemma och borta. Vi hade något spännande på gång. 

Finns det något som gör att du tvekar på fortsatt spel i Vimmerby? 

– Nej, det är egentligen ingenting som jag tvekar på när det gäller Vimmerby. Allt är glasklart och jag vet hur bra det är. Det är så mycket positivt med tränare och spelare. Många viktiga spelare har förlängt sina kontrakt och Phil fortsätter. Det handlar om att jag vill vänta lite till och se. 

"Tacksam gentemot Vimmerby"

Rasch har en kontinuerlig dialog med sportchefen Morgan Persson och det är oklart när hans besked om framtiden kommer. 

– Vi har pratat minst en gång i veckan under de senaste veckorna. Jag är tacksam gentemot Vimmerby som har kunnat vänta på mig. Jag förstår att de inte kan vänta hur länge som helst. Jag vill invänta, inte stressa fram något och vara helt säker med det jag gör. Jag vet inte hur länge det dröjer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt