Annons:

VIK-produkten får visa upp sig hos klubb i Hockeyettan

Marcus von der Geest, som har spelat en match för Vimmerby Hockey, har fått tryout-kontrakt med Kalmar HC. Foto: Ossian Mathiasson

VIK-produkten får visa upp sig hos klubb i Hockeyettan

Västerviks IK-fostrade centern Marcus von der Geest har fått ett tryout-kontrakt med Hockeyettan-klubben Kalmar HC.

Annons:

27-årige Marcus von der Geest, med Västerviks IK som moderklubben, kommer närmast från IK Guts som huserar i Hockeytvåan och har spelat 35 matcher i Hockeyettan där han gjort 13 poäng fördelat på två mål och elva assist. Han spelade en match i Vimmerby Hockey-tröjan under säsongen 2017/18.

Flest matcher har forwarden spelat i Hockeytvåan där han representerat klubbar som Boro/Vetlanda, HA74, Alvesta SK och IK Guts. Facit i Hockeytvåan är 169 poäng, fördelat på 51 mål och 118 assist, på 158 matcher. 

Nu ska han försöka slå sig in i Kalmar HC:s Hockeyettan-trupp. 

”Jag är nöjd över att kunna erbjuda Marcus von der Geest ett tryout kontrakt. Jag har haft förmånen att följa Marcus sedan Tv-puckstiden. Marcus är en tvåvägscenter med offensiva kvalitéer. Inför denna säsong har han tagit ett krafttag i sin hockey för att kunna ge sig själv dom bästa förutsättningar för att slå sig in ett Hockeyettan-lag. Han har tränat med Västervik under hela försäsongen, och det skall verkligen bli intressant att följa Marcus i vinter”, säger sportchefen Roger Nyström till klubbens hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt