Annons:

Eddie och Fabian lämnade tryggheten för att satsa på hockeyn

Vimmerbykillarna Eddie Levin och Fabian Samuelsson har börjat på hockeygymnasiet i Oskarshamn. Foto: Privat

Eddie och Fabian lämnade tryggheten för att satsa på hockeyn

Många unga hockeyspelare har genom åren lämnat Vimmerby för att prova lyckan på ett hockeygymnasium. Nyligen gjorde Fabian Samuelsson och Eddie Levin samma sak. – Nu när det har gått ett tag känns det riktigt bra och roligt, säger Fabian Samuelsson.

Annons:

Linus Hultström, Christoffer Törngren, Oskar Carlsson, Jakob Karlsson och Markus Modigs. Alla har Vimmerby som moderklubb. Alla har lämnat Vimmerby i ung ålder för att studera på ett hockeygymnasium. Alla har sedan blivit minst allsvenska spelare. Allra bäst har förstås Linus Hultström, som den här säsongen har chansen att ta plats i NHL-laget Florida Panthers, lyckats.

Känna på vuxenlivet

Utöver ovan nämnda spelare är det många andra unga Vimmerbykillar som tidigt har lämnat hemstaden för att satsa extra på hockeyn. Nu har de båda 16-åringarna Fabian Samuelsson och Eddie Levin gjort samma sak. För en månad sedan gick flyttlasset till Oskarshamn.

– Till en början kändes det konstigt. Man får ju känna på vuxenlivet, laga mat, handla och så vidare. Men nu när det har gått ett tag så känns det riktigt bra och roligt, säger Fabian Samuelsson.

– Det känns faktiskt väldigt bra, fyller Eddie Levin i.

Utvecklas som spelare och människa

Båda är offensiva spelare och anledningen till att det nu blir studier vid hockeygymnasiet i Oskarshamn, och spel i IK Oskarshamn, är självklar.

– Jag valde att flytta för att satsa lite mer på hockeyn. Och för att få bättre träningar och tuffare matcher. Jag förväntar mig att få träna mycket mer och hårdare vilket ska leda till att min utveckling går framåt, säger Eddie Levin.

– Jag valde den här vägen för att kunna utveckla mitt spel och tänk inom hockeyn, men även mig själv som person. Och givetvis för att få spela fler och tuffare matcher och träna hårdare, säger Fabian Samuelsson.

Jobbar på snabbheten

När vi ber dem att beskriva sig själva som hockeyspelare låter det så här:

Fabian Samuelsson: – Jag ser mig själv som en powerforward som är fysisk, men som även kan bidra med mål och assist.

Eddie Levin: – Jag skulle säga att jag är en offensiv center som är bra på att läsa av spelet samt ofta gör poäng.

Vad behöver ni jobba extra på?

– Jag behöver utveckla mitt spel med puck. Jag känner redan nu en förbättring, men det går alltid att bli bättre, säger Fabian Samuelsson.

– Min svaghet är snabbheten, men det är något som jag jobbar på nästan varje dag, säger Eddie Levin.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt